KookJij

Gistkoekjes met kaneelsuiker

Een heerlijk gistkoekjes met kaneelsuiker recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 70 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Polen
Keuken: Europese
Bron: Dream-about-muffins.blogspot
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gistkoekjes met kaneelsuiker te bereiden

Los de gist op in de melk, laat 10 minuten staan.
Smelt 50 g boter 30 seconden in de magnetron, laat afkoelen en voeg toe aan het gistmengsel.
Meng de bloem met het zout, nootmuskaat en suiker.
Klop het ei in een kom los met een garde.
Combineer alle ingrediënten in een diepe bak en kneed tot een soepel deeg, ongeveer 10 minuten.
Laat op een warme plaats, afgedekt een uur staan tot het deeg in volume is verdubbeld.
Sla dan het deeg plat op een met bloem bestoven werkvlak en rol uit tot een lap van ca. 1 cm dik.
Steek vormpjes uit het deeg en leg deze met voldoende tussenruimte op een bakplaat met bakpapier. (Deze hoeveelheid deeg is voldoende voor ongeveer 3 bakplaten.)
Bedek met een doek en laat een uur narijzen.
Verwarm de oven voor op 190 ° C.
Bak de eerste bakplaat ongeveer 10 minuten, en vervolgens ook de andere platen.
Smelt ondertussen de resterende boter.
Laat de gebakken koekjes 5 minuten afkoelen en dompel ze dan onder in de boter en bestrooi met kaneelsuiker aan beide zijden. Laat volledig afkoelen of eet ze meteen op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst