KookJij

Recept voor Gierstkerrievulling voor courgettes

Een heerlijk gierstkerrievulling voor courgettes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Courgettes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Het Groene Spoor
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

100 gram gierst wassen en heel goed uitlaten lekken.
In 1 eetlepel olie al roerende smoren tot ze wil aanbakken.
1 middelgrote ui en ½ eetlepel kerrie toevoegen en nog heel even doorroeren, blussen met 2½ dl hete kruidenbouillon, 1 laurier­blaadje toevoegen, aan de kook brengen en op een laag pitje 15 minuten laten koken.
Roer er 1 eetlepel rozijnen, ½ theelepel marjolein en ½ theelepel zout door en op een warme plaats 30 minuten laten nawellen.
Vlak voor het opdienen ½ dl room of yoghurt of kwark, 30 gram walnoten, grof gehakt.
(8 hele noten apart houden voor de versiering) en 50 gram in plakjes gesneden banaan erdoor roeren.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst