Recept
« Terug naar recepten
					
						Gevulde worstring
						PT70M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gevulde worstring
Een heerlijk gevulde worstring recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 70 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									bakken met plezier
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gevulde worstring te bereiden
  Bloem met bakpoeder zeven en met zout, boter en melk tot een glad deeg kneden. Minstend 1 uur in de koelkast plaatsen. Voor de vulling de ui en de peterselie snipperen. De worst ontvellen en de uiteinden verwijderen, wat uitbuigen. De oven voorverwarmen op 200 graden. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een rechthoek van 30 x 40 cm. De worst op het deeg leggen, de gesnipperde ui en peterselie er vlak langs strooien. De worst bestrijken met de mosterd. De worst met de beide uiteinden naar u toe op de deeglap leggen. Tussen de uiteinden het deeg 15 cm. recht insnijden. De deegranden rond de worst vouwen. De worst voorzichtig met de naad naar beneden op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen. De eidooier loskloppen met 2 eetlepels water en hiermee de worstring bestrijken. Sesamzaad erover strooien. In het midden van de oven 40 minuten bakken.  
									
                    