KookJij

Gevulde meloen met (lams) stoofvlees, sinaasappelmousse en marasquin.

Een heerlijk gevulde meloen met (lams) stoofvlees, sinaasappelmousse en marasquin. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: HdV
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde meloen met (lams) stoofvlees, sinaasappelmousse en marasquin. te bereiden


Verwarm de oven voor op 200 gr.
Vul de meloen met een laagje gemarineerd lamsvlees.
Voeg het worstvlees toe.
Daarbovenop weer een laagje lamsvlees.
Voeg de sterke drank toe.
Voeg knoflook toe, het wordt een bergje
De groente en de olijven toevoegen.
Druk goed aan.
Dek af met stukjes boter , sinaasappelmousse, scheutje tomatenketchup en cashews.
Verpak in alufolie, afdichtend., 2 lagen.
Bereid het in de oven gedurende 70 min.
Meng de inhoud van de meloen door elkaar en eet smakelijk.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Speciaal voor Roza Verschoor, die net als ik van aparte lamsgerechten houdt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Natuulijk. Ik had het gisteravond over jouw laatste hapje en hoorde van kennissen bij de uitbater dat zij ook een heerlijk lamsrecept hebben en mij hiervan een kopie zouden geven, iets met crème fr. Je hoort het wel, maar ik moet eerst die kopie hebben! Hans tot volgende week dinsdagmiddag, want dan mag ik pas weer hier achter een PC duiken, nou dat is wel veel gezegd. Groetjes Roos.
hns

hns zegt:
Eigen ideetje.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Dat dacht ik ook wel, maar hoe kom jij er zo op om er uitgerekend marasquin in te knallen? Roos?
hns

hns zegt:
He roosje, je kunt het net zo goed zonder marasquin maken, heb ik in eerste instantie gedaan, ook erg lekker. Succes Hans:):)
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Bedankt voor de tips. Kijkend naar de ingrediënten is het geen moslimhap, al hoewel elke moslim die ik ken en die alcohol drinkt en verder nog doet wat god verboden heeft zegt altijd: ach het geeft niet als je ..... neemt, zo lang je het zelf maar in de hand hebt. Zo lust ik er nog wel een paar. Ik heb nog een leuk mopje over een priester en een imam over zondigen: vrouwen/varkensvlees, maar die kan ik hier niet plaatsen, jammer hoor, want hij is heel goed. Groetjes Roos.
hns

hns zegt:
Weet dat niet, het moet nog hanteerbaar zijn, koud.Heb het zelf nog nooit gemaakt. de suiker is afh. van je smaak.Mijn mousse is een beetje bitter ( wit van de schil? en lekker zoet)Je kunt het bij inkoken niet te dik laten worden, omdat het nog moet afkoelen. Is lang houdbaar, ivm de suikers. Mijn mousse is dik stoperig.grt hans
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ja Hans, het kan nog net, want het hokje gaat hier zo dicht.... Dat sap moet koken, inkoken en hoe dik, als jam?
Bedankt voor de speurtocht. Hoeveel suiker ongeveer?
Tot morgen, groetjes Roza.
hns

hns zegt:
Hi Roza, hoort ook nog wat suiker in, voor de zoetigheid van de zelfgemaakte sin mousse. hns:)
hns

hns zegt:
Hi Roza, ik aanvaar het compliment volledig en geniet ervan.
Sin mousse kon ik niet vinden bij onze AH. Je kunt ook een pak sin sap kopen en inkoken tot dik, Niet te dik, want het moet nog afkoelen. grt en lfs Hans en co:):):)
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Hoi Hans, Bedankt voor het compliment, maar het is gemeend, want ik ben geen goede toneelspeelster. Inzake de sin.mousse vrees ik mijn licht te moeten opsteken bij AH/Jumbo want in die wereldstad waar in woon is er geen Hoogvliet. Ik kan het dinsdag ook nog bij de Nettorama proberen. Ik zal je vertellen waar ik de buit heb kunnen vangen. Roos.
hns

hns zegt:
Hoi Roza, je bent net een 'glimlach' over m'n recepten.
Hans:):):):):)
hns

hns zegt:
Hoi Roza
De sin. mousse heb ik gekocht bij Hoogvliet, in een klein potje, blijft lang goed, je mag er best wat meer in doen.
De meloen is gewoon een niet al te grote meloen, die aan de buitenkant geel is.
Ik voel me gevleid door al je lovende woorden.
Het is een niet al te groot hapje,maar het leuke is dat het meloenvlees erg zacht wordt en zich met de overige ingredienten vermengt.
Groeten,
Hans de Vos:):):)
Roza Verschoor

Roza Verschoor zegt:
Hoi Hans, Wat heb je weer voor een exclusieve schotel gecomponeerd! (je bent als een parfumeur doet met geurtjes, maar dan met lamsvlees)
Je begrijpt dat ik me zeer vereerd voel en ik zal het zeer zeker gaan maken en bij wijze van uitzondering op het fornuis! Wel wat vragen: Waar haal je de sinaasappelmousse, want ik wist niet dat dit hapklaar werd verkocht.
Volgende week dinsdag ga ik weer naar de handwerkclub en neem ik gelijk de Marokkaan mee (figuurlijk). Het vlees heb ik in de vriezer en de rest komt er. Die gele meloen is dat oorspronkelijk de pompoen? Het zijn neefjes of nichtjes dus wat mij betreft geen probleem. Een vereerd voelende Roza.