KookJij

Recept voor Gevulde koolrolletjes in tomatensaus

Een heerlijk gevulde koolrolletjes in tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 3-4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Spitskool (mag ook groene kool zijn) in een grote pan water opzetten en 20 minuten koken. Wanneer de spitskool niet helemaal onder water staat dan de kooktijd verlengen met 10 minuten en halverwege de kooktijd de kool voorzichtig omdraaien. Uit laten lekken in vergiet en enigszins laten afkoelen. Intussen in braadpan de rundergehakt rul bakken en als het vocht van het vlees verdampt is de ui en champignons en rode peperpuree toevoegen. Als het doorgebakken is de provencaalse kruiden en rijst erbij mengen en stoppen met verhitten. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Voorzichtig de koolbladen van de kool afhalen totdat je nog maar een kleine kool overhebt. Het restgedeelte van de kool klein snijden en op de bodem van een ovenvaste schaal leggen. Hierop de kop bouillon uitgieten. De oven voorverwarmen op 160°C. Het dikste stuk van het koolblad de nerf tot de helft van het koolblad verwijderen. Linkse helft en rechtse helft van het blad een stukje over elkaar heen leggen en hierop 2 eetlepels van de vulling leggen. Buitenkanten naar binnen vouwen en dan voorzichtig het koolblad oprollen. (Ik steek een cocktailprikker in de bovenkant om alles bij elkaar te houden). Rolletjes op de gesneden kool in de ovenschaal leggen. Tomaten uit blik halen en pureren (staafmixer). Dit tomatenvocht over de rolletjes uitgieten. Afdekken met aluminiumfolie en de ovenschaal in de oven plaatsen voor minimaal 2 uur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Ook een leuk idee, proberen maar.
Groetjes Gerda:p
jvanderhorst

jvanderhorst zegt:
je kan het gehakt de rijst en de kruiden goed mengen en ongekookt in de kool bladen rollen in de vorm leggen tomato saus over gieten 350 gr 1 a2 uur inde oven wij noemen het cabbages rolls in canada
Tania

Tania zegt:
Graag gedaan. ;)
slaatje

slaatje zegt:
Oke, dank je wel voor je reactie.:p
Tania

Tania zegt:
Dit gerecht gaat op betrekkelijk lage oventemperatuur de oven in. De kool slinkt nauwelijks meer omdat deze al gekookt is voordat ze tot rolletjes gevormd werd. Wel wordt de kool heel erg zacht rondom het vleesmengsel wat juist verhard. De tijd die ik het in de oven heb gehad is dus inderdaad ongeveer twee uur geweest. Probeer het gewoon eens uit en proef na 1 uur en ook weer na 2 uur. Dan merk je vanzelf het verschil.
Succes Gerda :)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Tania,
Waarom moet het nog zolang de oven in, het gehakt en de kool zijn toch al gaar. Spitskool slink heel erg, blijft er nog wat van over? Het lijkt me wel een goede combinatie maar is witte kool niet beter voor dit recept, dat is vaster en slinkt niet zo erg.
Groetjes Gerda:p