KookJij

Geurige bouillon met courgette en visballetjes

Een heerlijk geurige bouillon met courgette en visballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geurige bouillon met courgette en visballetjes te bereiden

Gember schillen en helft in dunne plakjes snijden. Andere helft fijnhakken. Wit van 1 bosuitje fijnhakken, rest van bosuitjes in schuine stukken snijden. Bouillon met gemberplakjes, sherry en sojasaus aan de kook brengen en 10 min. zachtjes laten koken. Intussen vis in stukken snijden en in keukenmachine met fijngehakte gember, maïzena en wit van bosui pureren. Eiwit en 1 tl zout erdoor mengen. Van vismengsel 20 kleine balletjes draaien. Visballetjes in kokend water in 2 porties in 4 min. tegen de kook aan gaar laten worden. Met schuimspaan uit pan nemen en in zeef laten uitlekken.
Bereiden
In wok sesamolie verhitten en courgette en bamboe 2 min. roerbakken. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillon op smaak brengen met zout en peper. Visballetjes toevoegen en 1 min. meewarmen. Bouillon in vier grote kommen scheppen en bosuitjes erover verdelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst