Recept
« Terug naar recepten
Geurige bouillon met courgette en visballetjes
PT40M
Geurige bouillon met courgette en visballetjes
Een heerlijk geurige bouillon met courgette en visballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geurige bouillon met courgette en visballetjes te bereiden
Gember schillen en helft in dunne plakjes snijden. Andere helft fijnhakken. Wit van 1 bosuitje fijnhakken, rest van bosuitjes in schuine stukken snijden. Bouillon met gemberplakjes, sherry en sojasaus aan de kook brengen en 10 min. zachtjes laten koken. Intussen vis in stukken snijden en in keukenmachine met fijngehakte gember, maïzena en wit van bosui pureren. Eiwit en 1 tl zout erdoor mengen. Van vismengsel 20 kleine balletjes draaien. Visballetjes in kokend water in 2 porties in 4 min. tegen de kook aan gaar laten worden. Met schuimspaan uit pan nemen en in zeef laten uitlekken.
Bereiden
In wok sesamolie verhitten en courgette en bamboe 2 min. roerbakken. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillon op smaak brengen met zout en peper. Visballetjes toevoegen en 1 min. meewarmen. Bouillon in vier grote kommen scheppen en bosuitjes erover verdelen.
Bereiden
In wok sesamolie verhitten en courgette en bamboe 2 min. roerbakken. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillon op smaak brengen met zout en peper. Visballetjes toevoegen en 1 min. meewarmen. Bouillon in vier grote kommen scheppen en bosuitjes erover verdelen.