Recept
« Terug naar recepten
					
						Geroosterde asperges met sinaasappel
						PT70M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Geroosterde asperges met sinaasappel
Een heerlijk geroosterde asperges met sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 70 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Geroosterde asperges met sinaasappel te bereiden
Meng sjalot, sinaasappelsap en azijn en laat dit 30 min. intrekken.
Klop er dan 3–4 el olie door tot een dressing.
Breng op smaak met zout peper en reepjes sinaasappelschil.
Leg de asperges in één laag in een ovenschaal.
Bestrooi ze met zout en peper en sprenkel er 2-3 el olie over.
Rooster de asperges 20-25 min. in het midden van een op 225°C voorverwarmde oven tot ze gaar zijn, schep ze regelmatig om.
Schil 2 sinaasappelen dik, zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Serveer de asperges met de plakjes sinaasappel en de dressing.
Geef er geroosterd brood met olijvenpasta bij.
 
									Klop er dan 3–4 el olie door tot een dressing.
Breng op smaak met zout peper en reepjes sinaasappelschil.
Leg de asperges in één laag in een ovenschaal.
Bestrooi ze met zout en peper en sprenkel er 2-3 el olie over.
Rooster de asperges 20-25 min. in het midden van een op 225°C voorverwarmde oven tot ze gaar zijn, schep ze regelmatig om.
Schil 2 sinaasappelen dik, zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Serveer de asperges met de plakjes sinaasappel en de dressing.
Geef er geroosterd brood met olijvenpasta bij.
 
                    





 
					