KookJij

Gepaneerde friet

Dit is lekker bij zachte vlees-of vis-soorten of b.v. mossels.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gepaneerde friet te bereiden

  1. Schil de aardappelen en snij er niet te dunne friet van.
  2. Laat de friet 10 miuten in ijskoud water staan.
  3. Afgieten en goed droogmaken.
  4. De friet in niet te grote porties 5 minuten voorbakken.
  5. Goed laten afkoelen en dan eerst door de bloem halen, daarna door het ei en daarna door een mengsel van paneermeel en geraspte parmezaan.
  6. Friet afbakken in de fritepan of olie tot mooi goudbruin.
  7. Bestrooi met de peterselie en eventueel zout.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Dit kan je ook met aubergine maken of een combinatie van beide.
De aubergine dan ook in reepjes snijden en ook even voorbakken in de fritepan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique

monique zegt:
Heb ik nog nooit geprobeert met de peterselie door het paneermeel, laat me weten hoe het smaakte?
Albert Willems

Albert Willems zegt:
Wat een idee Monique. Een iets andere friet en je hebt m`n fantasie aan het razen gemaakt en de frietendoos van Pandora open getrokken. Om te beginnen, ga ik fijn gemalen droge peterselie onder het paneermeel mengen, want dat spaart me een trip naar de supermarket. En als dat goed uitvalt heb ik nog een paar andere varianten. Thanks for the recipe.
Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Wat een mooie variant op de dagelijkse friet Monique. Mijn fantasie schoot naar hoog tempo en ik zag mezelf dit recept gebruiken en maakte droge peterselie heel fijn en mengde dat met de Parmesaan en het paneermeel. Dan hoef ik niet naar de winkel voor verse peterselie. En als dat goed bevalt, heb ik nog een paar andere variaties. Je hebt Pandora`s frietendoos open gemaakt. Thanks for the recipe.