KookJij

Gemengde salade met avocado, sinaasappel en paprika

Een heerlijke salade op weg naar de lente. Zorg wel voor een lekkere rijpe avocado en een sappige sinaasappel.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: recept ooit ergens gelezen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemengde salade met avocado, sinaasappel en paprika te bereiden

  1. Was de veldsla. Scheur de blaadjes van de krulsla kleiner.
  2. Schil de avocado, halveer deze en wip de pit eruit. Haal met een lepel de helften uit de schil.Snij het vruchtvlees in blokjes
    en schep ze om met 1 el citroensap.
  3. Schil de sinaasappels heel dik, zodat het witte gedeelte ook meegeschild wordt . Snij de partjes uit de vliesjes.
  4. Was de paprika en snij deze in dunne reepjes.
  5. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  6. Roer een dressing van citroensap, honing, mayonaise, mosterd,olie, peper, zout en paprikapoeder.
  7. Meng de salade en giet de dressing over de salade.
    -

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze salade is lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld een bbq, maar ook lekker als voorgerecht met warme ciabatta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst