Recept
« Terug naar recepten
gemarineerde zalm
PT30M
gemarineerde zalm
Een heerlijk gemarineerde zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe gemarineerde zalm te bereiden
Wikkel de zalm in aluminiumfolie en leg hem tot een uur in de vriezer; op deze manier kunt u de vis makkelijker snijden. Snijd de vis met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Leg de vis in een ondiepe schaal en voeg het citroensap, de olie, het paprikapoeder, de ui en de rode peper toe. Strooi peper en zout over de vis en schep de reepjes vis door de marinade. Marineer de vis enkele minuten tot enkele uren in de koelkast, afhankelijk van hoe gaar u de vis wilt hebben. Voeg een paar minuten voor dat u de tapas gaat bereiden de peterselie, koriander toe. Vouw een à twee plakjes vis tussen een half kersttomaatje en een paprikadriehoekje en serveer meteen.
michael zegt: