Recept
« Terug naar recepten
					
						Gemarineerd kalkoengebraad met seizoensgroenten en bospaddestoelen
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gemarineerd kalkoengebraad met seizoensgroenten en bospaddestoelen
Een heerlijk gemarineerd kalkoengebraad met seizoensgroenten en bospaddestoelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Lacroix
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gemarineerd kalkoengebraad met seizoensgroenten en bospaddestoelen te bereiden
      Leg de kalkoen gedurende 24 uur in een marinade van de fond, de wijn, de mirepoix, het kruidenbosje, de peper en wat zout.
Zeef het geheel, dep het vlees droog en bak het aan in een pan met boter.
Kruid de kalkoen met peper, zout en tijm en leg het in een braadslede.
Bak ook de groenten en leg ze met het marinadevocht, de knoflook en het kruidenbosje bij het vlees.
Bak de kalkoen gedurende 10 minuten in een oven van 220°, wentel het dan en bak nog eens 10 verder. Verminder dan de oven tot 120° en bak nog eens 30 minuten zachtjes verder. Overgiet regelmatig met het bakvocht.
Neem de kalkoen uit de braadslede en laat het onder aluminiumpapier rusten.
Blus ondertussen de ontvette braadslede met de fond en de wijn. Laat dit inkoken tot sausdikte en zeef door. Voeg er de gelei en de boter aan toe en werk af met de zwarte bospaddenstoelen en de truffel. Voeg ten slotte naar eigen smaak peper van de molen en zout toe.
Warm de bospaddenstoelen en de gekookte groenten op in boter en schik ze op het bord naast enkele schijven vlees en wat kroketjes. Lepel op het laatste moment de saus op het bord en versier het gerecht met takjes salie of marjolein.
  
									Zeef het geheel, dep het vlees droog en bak het aan in een pan met boter.
Kruid de kalkoen met peper, zout en tijm en leg het in een braadslede.
Bak ook de groenten en leg ze met het marinadevocht, de knoflook en het kruidenbosje bij het vlees.
Bak de kalkoen gedurende 10 minuten in een oven van 220°, wentel het dan en bak nog eens 10 verder. Verminder dan de oven tot 120° en bak nog eens 30 minuten zachtjes verder. Overgiet regelmatig met het bakvocht.
Neem de kalkoen uit de braadslede en laat het onder aluminiumpapier rusten.
Blus ondertussen de ontvette braadslede met de fond en de wijn. Laat dit inkoken tot sausdikte en zeef door. Voeg er de gelei en de boter aan toe en werk af met de zwarte bospaddenstoelen en de truffel. Voeg ten slotte naar eigen smaak peper van de molen en zout toe.
Warm de bospaddenstoelen en de gekookte groenten op in boter en schik ze op het bord naast enkele schijven vlees en wat kroketjes. Lepel op het laatste moment de saus op het bord en versier het gerecht met takjes salie of marjolein.
 
                    



 
					