KookJij

Gemakkelijke bechamelsaus

Een heerlijk gemakkelijke bechamelsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemakkelijke bechamelsaus te bereiden

De boter in de pan laten smelten, de bloem erbij, roeren, en daarna de melk, zout en peper en roeren tot ingedikt.

Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)

De allergemakkelijkste bechamelsaus, (gewoon een kwart van alles) en nog lekker ook !

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Michiel

Michiel zegt:
Graag gedaan Maria, vind het alleen maar leuk!
rangvi

rangvi zegt:
Dank je Michiel, ik heb er weer wat bijgeleerd !! ;)
michiel

michiel zegt:
Een blanke roux ( boter + bloem) dient puur om te binden, ditzelfde geld voor maizena of aardappelzetmeel. De laatste twee hebben het voordeel dat ze minder smaak afgeven en ik vind het in gebruik makkelijker. En ja, je kan wel degelijk het één voor het ander vervangen.
Ik ben zelf sous-chef in een restaurant waar we alleen maar maizena gebruiken om te binden, dit puur i.v.m. de minimale invloed die dit op de smaak en kleur heeft. Groeten Michiel
Liske

Liske zegt:
De bloem is bedoeld om de saus te binden, maizena kan gebruikt worden om bij te binden indien nodig, maar je kunt het een niet door het ander vervangen!!
Tanneke

Tanneke zegt:
Ik denk niet dat je maizena in plaats van bloem kunt gebruiken maar het is te proberen. Verder doe ik de melk altijd in kleine beetjes erbij, dan weer roeren tot de klontjes weg zijn, weer melk erbij, roeren en zo doorgaan tot de saus de gewenste dikte heeft. Ik doe dan een mespuntje kerrie en geschaafde belegen kaas erbij - heerlijk sausje bijvoorbeeld over de bloemkool
rangvi

rangvi zegt:
Hallo Michiel;
Een vraag : maizena ipv bloem ?? Heb ik nog nooit gedaan, moet ik echt eens proberen ! Is de saus dan iets lichter of zo ? Vertel me even het verschil als je wil. Ik ben helaas niet zo'n hele goeie kokkin ! Bij voorbaat dank ! O ja : ik woon in Frankrijk, en hier doen ze er nooit nootmuskaat in, dus had ik dat achterwege gelaten ! Groetjes uit een zonnig Brest.
M.S. Disseldorp

M.S. Disseldorp zegt:
Dit is inderdaad bechamel,
er hoort enkel nog een beetje nootmuskaat in.
Voor het gemak zou ik persoonlijk maizena/aardappelzetmeel gebruiken. groet, Michiel