Recept
« Terug naar recepten
Gekarameliseerde ham
PT35M
Gekarameliseerde ham
Gekarameliseerde ham, een heerlijke manier om achterham te bereiden
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
we4you2
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekarameliseerde ham te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kerf de vetlaag van de ham in ruitvorm in en steek in elke ruit een kruidnagel.
- Bestrijk de ham met olie en verdeel daarop een dikke laag lichtbruine basterdsuiker.
- Leg hem in een braadslee, giet een beetje kalfs- of gevogeltefond rondom en schuif hem in de oven.
- Laat de ham in de oven een mooie korst krijgen (reken 15 minuten per ½ kg).
- Snijd de ham in dikke plakken en leg ze op een verwarmde schaal.
- Geef er witlof bij, gesmoord met een beetje knoflook, azijn en witte basterdsuiker, prinsessenboontjes en gekookte aardappels.
Els Meeuwsen zegt:
Groet Els