KookJij

Gekarameliseerde ham

Gekarameliseerde ham, een heerlijke manier om achterham te bereiden
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: we4you2
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekarameliseerde ham te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kerf de vetlaag van de ham in ruitvorm in en steek in elke ruit een kruidnagel.
  3. Bestrijk de ham met olie en verdeel daarop een dikke laag lichtbruine basterdsuiker.
  4. Leg hem in een braadslee, giet een beetje kalfs- of gevogeltefond rondom en schuif hem in de oven.
  5. Laat de ham in de oven een mooie korst krijgen (reken 15 minuten per ½ kg).
  6. Snijd de ham in dikke plakken en leg ze op een verwarmde schaal.
  7. Geef er witlof bij, gesmoord met een beetje knoflook, azijn en witte basterdsuiker, prinsessenboontjes en gekookte aardappels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Een lekker recept en heb het ook favo gezet, dus dat komt op tafel.
Groet Els