Dien het op met gekookte witte rijst. Strooi de tweede helft bosuitjes er over.
Voeg zout en peper toe naar smaak (en evt. sambal). Geef er een frisse salade bij.
Wat te drinken? We kunnen denken aan een koud biertje , een stevige rosé of een lichte rode wijn.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Gehaktschotel op z'n Koreaans (en zeer snel)
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gehaktschotel op z'n Koreaans (en zeer snel)
Een recept dat praktisch geen voorbereiding behoeft en een korte bereidingstijd vergt.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Korea
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gehaktschotel op z'n Koreaans (en zeer snel) te bereiden
1).Doe de ketjap, suiker, sesamolie, gemberwortel en sambal bij elkaar in een kom en werk dat goed door elkaar.
2).Verhit de rijst-olie in een wok en fruit daarin aan de uien en de knoflook, tot de uien wat glazig geworden zijn.
3).Doe dan het gehakt er bij en roer dat om en om tot alle gehakt grijs is geworden en er geen "kluitjes " meer zijn.
4).Schenk het teveel aan vet weg.
5).Voeg dan toe het ketjapmengsel en de helft van de bosui en roer dat op hoog vuur goed door gedurende 3 - 5 minuten.
										2).Verhit de rijst-olie in een wok en fruit daarin aan de uien en de knoflook, tot de uien wat glazig geworden zijn.
3).Doe dan het gehakt er bij en roer dat om en om tot alle gehakt grijs is geworden en er geen "kluitjes " meer zijn.
4).Schenk het teveel aan vet weg.
5).Voeg dan toe het ketjapmengsel en de helft van de bosui en roer dat op hoog vuur goed door gedurende 3 - 5 minuten.
 
                    





 
					
Cees Rot zegt: