KookJij

Gehaktballen

Een heerlijk gehaktballen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballen te bereiden

Snipper het uitje fijn en fruit het in een beetje olie tot het bruin begint te worden. Mag redelijk bruin worden maar natuurlijk niet verbranden.
Doe ondertussen de gehakt, het ei, ca. 2 theelepels zout (een beetje afhankelijk van wat je een theelepel vindt) en de kruiden in een kom en meng deze goed.
Meng zodra de uitjes bruin zijn deze door de gehakt en maak daar 4 ballen van.
Bak de ballen in ca. 30 minuten in een beetje olie of margarine in een open pan. Eerst even op hoog vuur rondom mooi bruin bakken en daarna op een laag vuurtje gaar laten worden.
Af en toe de ballen draaien en goed opletten dat ze niet aanbranden. Geen water toevoegen tijdens het bakken. We willen immers gebakken gehaktbal en geen soepballen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

elisabeth

elisabeth zegt:
Dit recept van de gehaktbal lijkt wel op het recept van de Librije. Groetjes elisabeth:(
Schaas

Schaas zegt:
Ik zou er toch nog wat gehaktkruiden bij doen en , een mespuntje kruidnagel, mespuntje laurier. Geeft toch meer smaak.
slaatje

slaatje zegt:
Dit lijkt, met een klein verschil, op een recept uit de Allerhande, daar heeft het onder de noemer "De gehaktbal van het team van de Librije" in gestaan. Ik heb het toevallig afgelopen week gemaakt, erg lekker. Groetjes Gerda :p:p:p
theresia

theresia zegt:
lekker ouderwets lekker met een stampotje en goede jus!!!:p