Recept
« Terug naar recepten
					
						Gehakt ei taart 
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gehakt ei taart
Een heerlijk gehakt ei taart  recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Overig
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Engeland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Www.eetsmakelijk.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gehakt ei taart te bereiden
  Verwijder de korstjes en snijd het brood in grove stukken en leg die in een schaal
Klop het rauwe ei los met 1 el water, schenk dit over het brood en laat het even weken.
Snijd de paprika en de bosuitjes fijn en vermeng deze samen met de peterselie en het gehakt.
Knijp het overtollige vocht uit het brood en vermeng dit ook met het gehakt.
Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
Leg twee plakjes bladerdeeg tegen elkaar in vier rijen onder elkaar en zorg dat de randjes elkaar net overlappen, rol er even met een deegroller over zodat de plakjes aan elkaar blijven plakken en u een grote langwerpige lap bladerdeeg krijgt.
Leg de helft van het gehakt op het bladerdeeg en leg de gekookte eieren erop.
Vorm de rest van het gehakt om de eieren en rol het bladerdeeg om het gehakt tot een rol.
In de oven:45 MINUTEN OP 180 GRADEN.
Laat de egg pie afkoelen en snijd er plakjes van.
  
									Klop het rauwe ei los met 1 el water, schenk dit over het brood en laat het even weken.
Snijd de paprika en de bosuitjes fijn en vermeng deze samen met de peterselie en het gehakt.
Knijp het overtollige vocht uit het brood en vermeng dit ook met het gehakt.
Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
Leg twee plakjes bladerdeeg tegen elkaar in vier rijen onder elkaar en zorg dat de randjes elkaar net overlappen, rol er even met een deegroller over zodat de plakjes aan elkaar blijven plakken en u een grote langwerpige lap bladerdeeg krijgt.
Leg de helft van het gehakt op het bladerdeeg en leg de gekookte eieren erop.
Vorm de rest van het gehakt om de eieren en rol het bladerdeeg om het gehakt tot een rol.
In de oven:45 MINUTEN OP 180 GRADEN.
Laat de egg pie afkoelen en snijd er plakjes van.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ron zegt:
het lijkt me lekker, maar niet zoals het is beschreven. Het is namelijk wat onduidelijk, ik weet o.a. niet hoelang het gerecht in de oven moet en wat moet ik met het rauwe ei doen.
groetjes ron
atijdemanmilani zegt:
Hoelang gaat de pie in de oven en op welke temperatuur? alvast bedankt..gr..ANJA...
                    
Anna zegt:
het staat bij de reactie van Marijke.
Ik heb het ook bij de bereiding gezet.
Groetjes,
Anna
kookJij.