Recept
« Terug naar recepten
					
						Gegrilde oesters in boterige barbecuesaus
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gegrilde oesters in boterige barbecuesaus
Een heerlijk gegrilde oesters in boterige barbecuesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gegrilde oesters in boterige barbecuesaus te bereiden
 Voor de barbecuesaus : 
Sauteer de knoflook in de boter af en toe roerend 2 à 3 minuten in een steelpan op halfhoog vuur
tot de knoflook gaat geuren en de boter begint te bruinen.
Zet de pan van het vuur en voeg het citroensap en de chilisaus toe.
Om oesters te openen :
Pak een oester met de platte kant naar boven vast met een dubbelgevouwen theedoek.
Zoek een kiertje bij het scharnier en wrik de oester open met een oestermes.
Zorg dat de sap in de schelp blijft.
Snijd de oester met het oestermes aan de onderkant voorzichtig los uit de schelp.
Gooi de bovenste, platte schelp weg en laat de oester in de onderste liggen.
Schep ½ theelepel barbecuesaus over elke oester.
Gril de oesters direct op hoog vuur tot de saus na 2-3 minuten gaat borrelen, en laat ze dan nog
1-2 minuten garen. Warm serveren.
 
									Sauteer de knoflook in de boter af en toe roerend 2 à 3 minuten in een steelpan op halfhoog vuur
tot de knoflook gaat geuren en de boter begint te bruinen.
Zet de pan van het vuur en voeg het citroensap en de chilisaus toe.
Om oesters te openen :
Pak een oester met de platte kant naar boven vast met een dubbelgevouwen theedoek.
Zoek een kiertje bij het scharnier en wrik de oester open met een oestermes.
Zorg dat de sap in de schelp blijft.
Snijd de oester met het oestermes aan de onderkant voorzichtig los uit de schelp.
Gooi de bovenste, platte schelp weg en laat de oester in de onderste liggen.
Schep ½ theelepel barbecuesaus over elke oester.
Gril de oesters direct op hoog vuur tot de saus na 2-3 minuten gaat borrelen, en laat ze dan nog
1-2 minuten garen. Warm serveren.
                    