Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde biefstuk met rivierkreeftjessaus
PT30M
Gegrilde biefstuk met rivierkreeftjessaus
Een heerlijk gegrilde biefstuk met rivierkreeftjessaus recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
AH recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde biefstuk met rivierkreeftjessaus te bereiden
Snijd de rode peper in zeer kleine stukjes. Stamp met de paprika in een vijzel tot puree. Doe de puree in een kom en voeg 2 el. olie en de koriander toe. Halveer de limoen en knijp het sap van 1 helft boven de saus uit. Meng goed en breng op smaak met zout. Schep de rivierkreeftjes erdoor. 2. Bestrijk het vlees aan beide kanten met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril het vlees 3-5 min. Keer halverwege. Leg het vlees op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat even rusten. 3. Snijd het vlees met een scherp mes schuin in plakken. Serveer met de rivierkreeftjessaus. Lekker met rijst en geroerbakte paksoi.
Mijn kookverhaal (Annemien )
Ik ben op kookgebied nogal een waaghals en probeer graag bijzondere combinaties uit, en daar ik een Chambres et Table d'Hôtes heb, is het voor mijn gasten als mijzelf elke keer een verrassing...
Schaas van Arendonk zegt:
Bedankt ik ga het beslist uitproberen.