KookJij

Gegratineerde rundvleesschotel met rode kool.

Een heerlijk gegratineerde rundvleesschotel met rode kool. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Bereik en behoud je ideale gewicht, Sonja Bakker
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde rundvleesschotel met rode kool. te bereiden

Snipper de uien in grove stukken en bak ze samen met de runderpoulet rondom bruin in een scheutje olijfolie. Voeg de (voorverwarmde) runderbouillon en kruiden naar smaak toe. Laat dit in ongeveer 3 uurtje gaar worden. Snijd de rode kool in dunne reepjes en kook hem gaar. Kook ondertussen de aardappels en maak er een lekkere puree van. Schil de appel en verdeel hem in partjes. Haal alle blaadjes en takjes uit het stoofmengsel en doe het in een ovenschaal. Doe de rode kool erop en verdeel daarover de partjes appel. daarbovenop de aardappelpuree en mooi aansmeren. Bestrooien met geraspte kaas en kruidenpaneermeel en laat er in de (voorverwarmde) oven een krokant korstje op komen.

Succes gegarandeerd!

Mijn kookverhaal (Lidia van Amelsvoort)

Is hier in huis een echte topper, de kinderen blijven ervan eten en als we gasten krijgen die het eens geproefd hebben, vragen ze eigenlijk altijd naar het recept!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Carla Hendriksen

Carla Hendriksen zegt:
Een vraagje; hoe lang in de oven?
En welke temperatuur?
Groetjes Carla
lill

lill zegt:
@ Annika, Ik doe er idd ook voortaan een rundvlees bouillonblok bij... Heerlijk!
@ Wim, succes gegarandeerd! Alleen de geur in huis al is heerlijk!
wim hendriks

wim hendriks zegt:
Ik ga het vandaag maken lijkt mij erg lekker met deze koude dagen.:):o:p
Ria Jongeneel

Ria Jongeneel zegt:
Lijkt mij erg lekker en ik zal dit zeker uit gaan proberen. Groetjes Ria:)
gissie

gissie zegt:
Zaaaaaaaaaalig :), bedankt hoor,hier bij ons is het alvast een succes,groetjes
Annika T.

Annika T. zegt:
Ik doe een gesneden goudreinet met kaneel in het vlees meestoven, dit maakt het lekker mals en smaakt heerlijk bij de rode kool! De kruiden zijn echt belangrijk, je kunt ook een (gedeelte van) een bouillonblokje toevoegen.
franeke

franeke zegt:
hmmmm....eigenlijk blij..... eens een ovenschotel zonder gehakt !!!!!:):p:D
djmagich

djmagich zegt:
Ik zal je van de lijst afhalen als je dat liever hebt :)
maria11

maria11 zegt:
dat snapik nog,djmagich , maar ik vind het niet zinvol omdat het mijn receptniet is:?
djmagich

djmagich zegt:
Maria11 dit komt doordat je een berichtje krijgt als er een nieuwe reactie is geplaatst :)
maria11

maria11 zegt:
waarom krijg ik nu al 3 á 4x bericht van dit recept , terwijl ik slechts 1x een reaktie heb gegeven ?:(:(:(
Lidia

Lidia zegt:
Ja heerlijk heh! Wij eten het ook vrij regelmatig... het ruikt ook zo heerlijk in huis als het op staat....:)
deetje1960

deetje1960 zegt:
Lidia...het was echt superlekker!!!!!
:):):)
deetje1960

deetje1960 zegt:
Het vlees staat nu lekker te pruttelen en ruikt al heeeeeeerlijk!!
maria11

maria11 zegt:
Dit is héél erg lekker !!!:):p