KookJij

Gefrituurde pladijs op een bedje van wortelpuree

Een heerlijk gefrituurde pladijs op een bedje van wortelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vis en vis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gefrituurde pladijs op een bedje van wortelpuree te bereiden

1. De aardappelen en wortelen in stukken van gelijke grootte snijden, samen gaarkoken en daarna pureren. Een eierdooier en een nootje boter er doorroeren. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
2. De pladijsfilets in porties van vier tot vijf centimeter lengte snijden, op smaak brengen met peper en zout en ze door de bloem wentelen. Er de overtollige bloem afkloppen en de pladijsreepjes frituren op 180°C of in de pan bakken. Laten uitlekken en warm houden.
3. De wortelpuree centraal op warme borden schikken en er de gefrituurde pladijsreepjes opleggen. Serveren met tartarensaus of mayonaise.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Theo

Theo zegt:
Bedankt ik ga het maaken.:D
bobbeltje

bobbeltje zegt:
pladijs is vis
theo

theo zegt:
Wat ispladijs ?