-
Romig vispotje
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
30 min
Ingredienten: 200 gram sjalotjes, 200 gram kleine champignons, 60 gram boter, 1 theelepel suiker, peper en zout, 30 gram bloem, 5 deciliter visbouillon, van tablet, 1,25 deciliter créme fraiche, 3 theelepels citroensap, 400 gram kabel...
-
Aardappel gevuld met bacon
Categorie: Kerst, Overig
75 min
Ingredienten: 4 middelgrote vastkokende aardappelen met schil, olijfolie, zeezout, 4 plakken gerookte doorregen bacon, 8 verse salieblaadjes, 4 ansjovisfilets in olie, uitgelekt, 1 teentje knoflook, gepeld en in de lengte in plakjes g...
-
Lollies maken in alle smaken
Categorie: Traktatie
60 min
Ingredienten: 250g kristalsuiker, 2 theelepels vloeibare glucose, vruchtensap
-
Druivenchutney met sjalotjes
Categorie: Overig
30 min
Ingredienten: 300 gram druiven, zonder pit, 1/2 friszure appel (granny smith), 2 sjalotjes, 2 eetlepels balsamicoazijn, 3 gram speculaaskruiden, 2 gram verse gember, 1 kaneelstokje, 50 gram suiker, 2 eetlepels cognac, snufje zout
-
Maken van limoncello (citroenlikeur)
Categorie: Koud
15 min
Ingredienten: 5 biologische citroenen, 400 g witte kristalsuiker, 0,5 l water, 0,5 l zuivere alcohol van 94°
-
Nasiballen
Categorie: Gerechten, Warm
20 min
Ingredienten: 1 kg nasi (zelf maken of kant en klaar kopen)., 2 eieren, paneermeel, 2 bouillonblokjes, 100 gr margarine, bloem
-
Aardappelgratin met groenlof en ui
Categorie: Groenlof
60 min
Ingredienten: 1 kg aardappelen, 1 krop groenlof, 2 uien, 2 dl melk of koffiemelk, 1 eetl. olie, zout & peper
-
Griekse garnalengratin
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 250 g partygarnalen (Vismarine), ontdooid, 2 eetl. olijfolie, 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt, 2 vleestomaten, ontveld,, zonder zaadjes in stukjes, 2 eetl. ouzo of Pernod, 125 ml de...
-
Scones
Categorie: Gebak
40 min
Ingredienten: 250 gram bloem, 21/2 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel zout, 50 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels suiker, 3/4 deciliter melk, 1 ei, 1/2 bekertje slagroom, á 125 mililiter, 1/2 pot frambozenjam
-
Peren op jenever
Categorie: Koud
20 min
Ingredienten: 3-4 rijpe peren, 300-400 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 1 l eau de vie
-
Prei-mosterdsoep
Categorie: met Groente
30 min
Ingredienten: 2 eetlepels olie, 500 gram prei in ringen, 2 aardappels in blokjes, 1 liter kippenbouillon, 2 eetlepels zaanse mosterd, 125 mililiter créme fraïche
-
Cappucino van groene asperges
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 500 g groene asperges, 4 dl kippenbouillon, 1 dl room, worchestershiresaus, peper en zout, 4 rivierkreeftjes of garnalen, geroosterde amandelschilfers
-
Berlinerbollen
Categorie: Gebak, Koud
30 min
Ingredienten: 600 gram bloem, 50 gram gist, zout, 6 eieren, 1 dl. lauwe melk, jam.
-
Heksensoep
Categorie: Halloween
120 min
Ingredienten: 1 soepschenkel, 1 grote ui, 2 stengels bleekselderij, 2 blikken gepelde tomaten, 2 liter water, 100 gram tapioca, 4 sneden witbrood, 100 gram boter, 1 deciliter room, peper en zout
-
Yoghurt pannacotta
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 3 blaadjes witte gelatine, 125 ml slagroom, 75 g suiker, 300 g dikke yoghurt (bijv. Griekse), 1 citroen, 4 eetlepels vloeibare honing
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade