KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Marijke Geurts recepten

    1. Ingredienten: 100 gram hollandse gepelde garnalen, peper en zout, 25 gram boter, 25 gram bloem, 1 deciliter droge witte wijn, 2 deciliter visbouillon (van tablet), 3 eetlepels slagroom, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 eetlepel gesnipperd...
    2. Ingredienten: 4 middelgrote vastkokende aardappelen met schil, olijfolie, zeezout, 4 plakken gerookte doorregen bacon, 8 verse salieblaadjes, 4 ansjovisfilets in olie, uitgelekt, 1 teentje knoflook, gepeld en in de lengte in plakjes g...
    3. Ingredienten: 250 g partygarnalen (Vismarine), ontdooid, 2 eetl. olijfolie, 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt, 2 vleestomaten, ontveld,, zonder zaadjes in stukjes, 2 eetl. ouzo of Pernod, 125 ml de...

    4. Ingredienten: 250g kristalsuiker, 2 theelepels vloeibare glucose, vruchtensap
    5. Ingredienten: 1 kilo tarwebloem, water, zout, 1 ei, slaolie
    6. Ingredienten: 5 biologische citroenen, 400 g witte kristalsuiker, 0,5 l water, 0,5 l zuivere alcohol van 94°
    7. Ingredienten: 2 eetlepels olie, 500 gram prei in ringen, 2 aardappels in blokjes, 1 liter kippenbouillon, 2 eetlepels zaanse mosterd, 125 mililiter créme fraïche
    8. Ingredienten: 1 kreeft(800 gram), 200 gram hollandse garnalen, 200 gram zalm(gepocheerd), 1 avocado, cocktailsaus, peper en zout, 1 uitje, 1 bosje bieslook, 4 plukken friséesla, balsamicodressing

    9. Ingredienten: 1750 g suiker, 50 g glucose, 6 dl water, 600 g poedersuiker, 6 druppels muntolie
    10. Ingredienten: 200 gram krab poten gespleten, 200 gram gamba's, 200 gram zwaardvis, 200 gram zalm, 500 gram venusschelpen, 500 gram mosselen, olijfolie, 1/2 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 3 grote pommodori tomaten, 10...
    11. Ingredienten: 500 gr cakemeel, 500 gr witte basterdsuiker, 500 gr roomboter, 3 dl lauw water, paneermeel, zout, 3 eieren
    12. Ingredienten: Huzarensalade, 200gr Aardappels(gaar en koud), 100 gr appels, 100 gr augurk, 100 gr ui of zilverui, 100 gr vlees, Zout peper, 2 eetlepels Mayonaise, 1 theelepel Mosterd, 1 theelepel Ketchup
    13. Ingredienten: 15 kleine rode paprika's, 500 gram rundergehakt, 300 gram gekookte koude (pandan)rijst, 6 jamlepels vegeta,(rode paprikapoeder), 2 mespuntjes piri-piri,, 8 tenen knoflook,, 1 zoete ui,, 1 ei,, 1/2 liter water,, 3dl.milde...

    14. Ingredienten: 200 gram honing, 200 gram suiker, 15 gram kaneel, 2 gram kruidnagelpoeder, snufje nootmuskaat, 40 gram oranjesnippers, 400 gram bloem, melk, Voor het glazuur:, 20 gram poedersuiker, 1/2 theelepel citroensap, 1/2 theelepe...
    15. Ingredienten: 8 grote plakken ardennerham, 50 gram rucola, 100 gram gemengde sla, 5 sprieten bieslook, fijngehakt, 50 gram boursin ail & fines herbes, 1/2 meloen, 50 gram cashewnoten, grof gehakt
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  3. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  5. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  8. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  9. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  10. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.