-
Tonijnpasteitjes
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 1 pakje diepvriesbladerdeeg, 1 blikje tonijn, 2 hardgekookte eieren, 15 ml. tomatenketchup, 15 ml citroensap, takje dille, zout en peper
-
Shoarmakruiden zelf mengen
Categorie: Vlees, Gerechten
10 min
Zelf gemaakte shoarmakruiden. Meng de kruiden goed door elkaar en bewaar in een goed afgesloten potje in de kast.
Ingredienten: 2 eetlepels korianderpoeder, 8 eetlepels komijnpoeder, 4 eetlepels paprikapoeder, 1 eetlepel geelwortel, 1 eetlepel kaneelpoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 eetlepel kerriepoede...
-
Koolvis uit de oven
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
20 min
Ingredienten: -4 ansjovisfilets uit de olie, fijngehakt, -2 teentjes knoflook, fijngehakt, -50 g ontpitte zwarte olijven, grof gehakt, -100 g kerstomaatjes, gehalveerd, -handje basilicumblaadjes, -2 eetl. olijfolie, -1 glas droge witt...
-
Hartige soesjes
Categorie: Koud, Koud
30 min
Ingredienten: *Soesjes:, 75 g boter, 100 g bloem, zout, 3 eieren, *Vulling:, 1 pakje a 200 gram verse roomkaas, bijv. van Aldi, monchou, Philadelphia o.d., 1/2 zakje geraspte belegen kaas, 1/2 klein rood pepertje, of lepeltje sambal n...
-
Sausjes bij gourmet of fondue
Categorie: Sauzen, Koud
30 min
Ingredienten: Duvelkessaus:, 4 eetlepels mayonaise of halvanaise, Twee eetlepels creme fraiche, 1/2 zeer fijngesneden uitje, Een eetlepel kerriepoeder of hot curry, Twee eetl. jus'dorange, Suiker of een zoetstof, zout, fijngesneden bi...
-
Tonijnsneetjes
Categorie: Warm, Gerecht
20 min
Ingredienten: 1 afbakstokbrood of 8 kleine afbakbroodjes, 1 blikje tonijn, 2 vleestomaten, 1 sjalotje of 1/2 uitje, peterselie (of een kruid naar keuze), 1 ei, scheutje room of koffiemelk, peper uit de molen en (zee)zout, 50 gr.gerasp...
-
Goulashsoep uit Grathem
Categorie: met Vlees
220 min
Ingredienten: 500 gr. runderpoulet in blokken van 2x2 cm, 150 gr. rookspek in blokjes, 3 uien, 3 tenen knoflook, 1 eetl. bruine suiker, 7 eetl. paprikapoeder, een flinke tak tijm, 1 eetlepel marjolein, 1/2 eetlepel sambal, of enkele r...
-
Moerepotage ovenschotel
Categorie: Ovenschotels, Stamppot
50 min
Ingredienten: 1 kg winterpeen, 1 kg kruimige aardappelen, 2 dikke uien, 2 tenen knoflook, 500 gr. gehakt naar keuze, 150 gr. magere spekblokjes, 1 eetl. kerriepoeder, zwarte peper uit de molen, zout, 3 eetl. paneermeel, olijfolie, bot...
-
Griekse keftedes
Categorie: Warm, Vlees
15 min
Keftedes zijn lekkere gehaktballetjes voor bij de borrel, of als je ze wat groter maakt bij het avondeten. Snel en makkelijk zelf te maken.
Ingredienten: Benodigdheden voor ongeveer 20 stuks:, - 500 gram rundergehakt, - 3 sneetjes witbrood zonder korst, - 1 ei, - 1 geraspte ui, - 1 uitgeperst teentje knoflook, - 1 tl komijn, - klein bosje fijngehakte peterselie, - paar bl...
-
Venkelsoep met ham
Categorie: met Groente
25 min
Ingredienten: 2 venkelknollen, 1 liter bouillon naar wens (evt. van 2 tabletten), 100 gram beenham, Venkelgroen: het groen van de knollen zelf of bladvenkel uit de kruidentuin, Scheutje room, evt. scheutje ouzo of pastis
-
Gemarineerde ui
Categorie: Bijgerechten, Salades
10 min
Ingredienten: 1 grote ui of twee kleine, 2 theelepels mosterd, 1 theelepel honing, peper en zout, 2 eetlepels azijn, 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, evt. kruiden zoals bieslook, peterselie, lavas, tijm
-
Snelle zalmmousse
Categorie: Koud, Koud
10 min
Ingredienten: 2 blikjes roze zalm (à netto ca 210 gr), 5 blaadjes witte gelatine, 8 eetlepels yogonaise, 1 bekertje crème fraiche (200 ml), 2 theelepels italiaanse keukenkruiden, verse basilicum, fijngeknipt, 2 eetlepels citroensap, e...
-
Linke soep
Categorie: met Groente
15 min
Ingredienten: * zak (400 g) kant-en-klare Thaise roerbakgroente (Albert Heijn, koelschap), * Grote theelepel (maat "eierlepel") braadproduct of grote theelepel olijfolie mild voor roerbakken, * 3 groentebouillontabletten, * 2 liter wa...
-
Stokbrood gezond
Categorie: Beleg, Ontbijt & Lunch
13 min
Ingredienten: 2 bruine afbakstokbroden, 2 tomaten, stuk komkommer, 2 eieren, ijsbergsla, 4 schijven ham, 4 schijven kaas, basilicum, peterselie en/of bieslook
-
Spaghetti met bacon- roomsaus
Categorie: Pasta's
20 min
Ingredienten: 250 gr. magere spek(bacon) reepjes, 250 gr. champignons, 1 ui, 50 ml. witte wijn, 350 ml. room, Versgemalen peper uit de molen, zout, 500 gr. gekookte spaghetti, parmezaanse kaas en peterselie
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker