KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Karin Lotterman recepten

    1. Ingredienten: 500 gram spliterwten, ongeveer 3 liter water, 1 pond krabbetjes in niet te grote stukken (=varkensvlees), 250 gram in dobbelsteentjes gesneden vers spek, 2 (of meer) grote preien, 1 grote winterpeen, 1 selderijknol, 1 bo...
    2. Ingredienten: 500 kipfilet, gebakken of gekookt en in blokjes gesneden, 200 g broccoli, gekookt en in stukjes, 200 g champignons, in plakjes en gebakken, 1 ui, gesnipperd en gefruit, 150 g geraspte kaas, 2 el honing mosterd, 1 b. crèm...
    3. Ingredienten: 2 enkele kipfilets, 2 struikjes witlof, 1 klein blikje ananas op lichte siroop, 1 eetl. zonnebloemolie, 2 eetl. koffieroom, zout, vers gemalen peper, 1 eetl. shoarmakruiden.

    4. Ingredienten: Pak Gyros uit de diepvries of zelf Gyros maken van varkensvlees en Gyroskruiden uit een zakje., 1 paprika, verse sperciebonen (100 gram), beker crème fraîche( groot), Basmatirijst, klein blikje tomatenpuree, peper en zo...
    5. Ingredienten: 100 gr. runderpoulet,, 1/2 ui,, 1/2 teentje knoflook,, 1/2 dl bouillon,, wat tijm, marjolein en zout, 50 gr van wortel, boontjes, prie, bloemkook, paprika en aardappel in stukjes
    6. Ingredienten: 2 bananen, 1 kiwi, 5 kleine geschrapte zoete worteltjes, scheut sinasappelsap, scheutje melk
    7. Ingredienten: 500 gram ossenhaastournedos (of biefstuk), -ketjap, -olijfolie, -chili-gembersaus (Conimex), -sojasaus, -3 teentjes knoflook, -2 sjalotjes, -1 rode ui, -taugé, -wortel, -kool, -1 rode peper, -1 prei, -3 lenteuitjes, -roe...
    8. Ingredienten: 250 gram fijn cakemeel (Markant), 200 gram boter of margarine op kamertemperatuur, 200 gram suiker, 3 eieren, 50 ml. melk, 2 grote rijpe bananen, doosje walnoten ongeveer 80 gram, grote reep melkchocolade of pure chocola...

    9. Ingredienten: 500 gr. hamlappen, zout, peper en wat gemberpoeder, 3 uien, 3 appels, 3 paprika's, 3 prei, 2 teentjes knoflook, 2.5 dl. bouillon, 4 el. ketjap, 2 el. gembersiroop
    10. Ingredienten: Porties: 4, 4-6 velletjes bladerdeeg, 450 gr diepvriesspinazie, ontdooid, 4 eieren, 220 gr creme fraiche, 1 mespuntje verse tijmblaadjes, 1 snufje gemalen nootmuskaat, zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    11. Ingredienten: 2 el olijfolie, 2 uien in halve ringen, 1 winterwortel geschild en in blokjes, 1 groene en 1 rode paprika, in blokjes, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 1 eetlepel paprikapoeder, mespunt komijnpoeder, 1 mespunt chilipoed...
    12. Ingredienten: pak tortillawraps groot - 6 stuks, ijsbergsla gesneden (zakje kant en klaar), gerookte kipfilet, flesje kerrie-ananassaus, beetje mayonaise, beetje water
    13. Ingredienten: 350 gram shoarma, 1 rode paprika, blikje sperciebonen, doosje champignons, 2 zakjes Maggi aardappelpuree crèmefresh met bieslook, zout naar smaak toevoegen, geraspte kaas

    14. Ingredienten: 1 liter vlees- of kippenbouillon (van tabletten), 100 gram chorizo of salami, in blokjes, 2 slavinken, 2 rode uien, in grove stukken, 1 prei, in ringen van 1 cm dik, 300 gram winterwortel, gehalveerd, 2 blikjes linzen a...
    15. Ingredienten: 2 uien, teentje knoflook, 200 gram rijst (GEEN snelkookrijst!), 1 blik tomatenblokjes, 4 dl kippenbouillon (blokje), 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 rode Spaanse peper, 400 gram rode bonen, 400 gram gehakt, 1 theel....
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Mosselen op Griekse wijze met feta en ouzo
    Mosselen op Griekse wijze met feta en ouzo Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Laatst zag ik bij een restaurant een krijtbord staan waarop mosselen met geitenkaas werden aangeprezen. Dat leek me weer eens een keer een leuke en lekkere.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Hongaarse kip: Paprikas Csirke
    Hongaarse kip: Paprikas Csirke Categorie Gevogelte, Stoofschotels
    Dit van origine traditioneel Hongaars gerecht van kip met paprika lijkt qua smaak veel op goulash (porkolt). Je kunt kipfilet gebruiken maar ook een hele k.... De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Mum's fish Pie
    Mum's fish Pie Categorie Vis, schaal- en schelpdieren, Ovenschotels
    Dit recept is erg speciaal voor mij, en niet alleen het recept maar ook degene die het kookboek heeft geschreven. Het is namelijk een achterneef van mij e.... De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 5 personen.
  4. Home Recepten Hoofdgerecht Grieks Grieks Gestoofd Konijn (Kouneli Stifado) Grieks gestoofd konijn (kouneli stifado)
    Home Recepten Hoofdgerecht Grieks Grieks Gestoofd Konijn (Kouneli Stifado) Grieks gestoofd konijn (kouneli stifado) Categorie Stoofschotels
    Een heerlijk herfst en wintergerecht, want dan staat de stoofpan hier wekelijks op het fornuis. Konijn is dan een heerlijke afwisseling op de vele runderst.... De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Quiche met paddenstoelen en brie
    Quiche met paddenstoelen en brie Categorie Overig, Ovenschotels, Taarten
    In deze quiche heb ik de gewone huis tuin en keuken paddenstoelen gebruikt zoals, oesterzwammen, witte champignons en kastanje champignons. Maar in de her.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Herfstsalade met vijgen, oesterzwammen, eendenborst en paté
    Herfstsalade met vijgen, oesterzwammen, eendenborst en paté Categorie Salades, Koud, Warm
    Een heerlijke lauwwarme salade als lunch of in kleinere porties als voorgerecht. Een makkelijk en lekker gerecht voor als je gasten hebt, maar niet alleen.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  7. Thaise pompoensoep met zoete aardappel
    Thaise pompoensoep met zoete aardappel Categorie met Groente
    Het aanbod van pompoenen is in de herfst altijd het grootst. In winkels en op de markt zie je ze in allerlei, kleuren, afmetingen en soorten liggen. Ik he.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Vijgen/sinaasappel chutney
    Vijgen/sinaasappel chutney Categorie Overig, Koud, Koud
    Verse vijgen kun je best een tijdje in de koelkast bewaren maar natuurlijk ook weer niet onbeperkt. Mij overkomt het nog wel eens dat ik teveel tegelijk ko.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas
    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas Categorie Ovenschotels
    In deze ovenschotel zit de bloemkool goed verstopt. Doordat je de bloemkool samen met de aardappelen tot een puree maakt is deze dus niet zichtbaar en kun.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 5 personen.
  10. Gratin van zoete aardappel en wortel
    Gratin van zoete aardappel en wortel Categorie Groenten, Overig, Vegetarisch, Ovenschotels
    Toen ik de weekend boodschappen deed zag ik regenboogwortels liggen en die trokken mijn aandacht. Die nam ik dus mee. Ik ben altijd wel in om iets nieuws t.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 5 personen.