-
Kabeljauw met Brie
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
45 min
Ingredienten: 4 kabeljauwfilets van ca. 150 gram p.st., 1/2 tl citroensap, 2 el bloem, 2 el boter, 1 rode paprika, in stukjes, 50 gram ontbijtspek in stukjes, ca. 200 gram brie, in stukjes, 2,5 dl witte wijn, 1 el pijnboompitten, 50 g...
-
Koe Loe Kai (kip gerecht)
Categorie: Vlees
90 min
Ingredienten: 500 gram kipfilet, 2 eetl sherry, 3 eieren (gesplitst), 2 eetl maïzena, 2 eetl bloem, 1 winterwortel, 2 uien, 2 teentje knoflook, 100 gram champignons, 1 rode paprika, 1 prei, 1 ring ananas, 1 dl tomatenketchup, 4 eetl...
-
Babi roedjak (varkensvlees)
Categorie: Vlees
90 min
Ingredienten: 400 gr hamlappen, 5 sjalotten, 4 tenen knoflook, 1/2 tl ketoembar, 4 tl kemiripasta (of 4 noten), 1 1/2 tl laos, 2 el sambal oelek, 1/2 tl djinten, 1 tl sereh, 1 tl trassi, 2 djeroek peroet, 2 el goela djawa, sap van 1 l...
-
Ketjapsaus
Categorie: Sauzen
10 min
Ingredienten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1½ el. (arachide) olie, 2 tl. sambal oelek, 8 el. ketjap manis, 1 tl. citroen- of limoensap of kruidenazijn, 1 el. Javaanse of bruine basterdsuiker, 2 tl. maïzena, 1 lente- of bosuitje
-
Foe Yong Hai (ei gerecht)
Categorie: Overig, Vegetarisch
45 min
Ingredienten: 6 eieren, 2 grote prei of 2 kleine, 6 teentjes knoflook, uitgeperst, zout, olie, 400 gram winter wortel, 100 gram gebroken sperziebonen, 600 ml pittige tomatenketchup, 1 blik uitgelekte doperwten, 400 gram pandanrijst of...
-
Ikan djahé (gebakken vis)
Categorie: Overig
60 min
Ingredienten: 1000 g kabeljauwfilets of koolvisfilets, 2 eetl. ketjap manis, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. gula djawa, 3 uien, 2 grote rode lomboks, 2 eetl. citroensap, 1 theel. laospoeder, 1 theel. geraspte citroenschil, 1 stukje djah...
-
Ajam Pedis (Indonesische hete kip)
Categorie: Vlees
90 min
Ingredienten: 1 kippenbouillonblokje, 6 kipdrumsticks of 2 kipfilets, 1 zakje MeiAsia Indonesische `hete kip` boemboe (50 g), 1 ui, 2 teentjes knoflook, ¼ rode Spaanse peper, 2 el MeiAsia wokolie, evt. ¼ tl serehpoeder, 200 g snijbone...
-
Sambal goreng daging peteh (rundvlees gerecht)
Categorie: Vlees
90 min
Ingredienten: 500 gram runderbief lappen, ¾ dl olie, 2 middelgrote uien, 4 teentjes knoflook, 2 lomboks, ½ dl assem, 1 a 1½ dl water, 2 eetl ketjap manis, 100 gram petehbonen (diepvries), 2 blaadjes salam, ¼ theel sereh, ½ theel laos,...
-
Ikan Bakar (tonijn)
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
30 min
Ingredienten: 1 ikan tongkol (tonijn) van ± 500 g, sap van 1 citroen, 5 teentjes knoflook, 1 stukje kunyit van ± 5 cm (geelwortel), plantaardige olie, zout
-
Saté Makassar
Categorie: Vlees
60 min
Ingredienten: Ingrediënten, 500 gram magere varkenslappen, ¾ dl olie, 1 eetl ketjap manis, 1 eetl azijn, 1 theel ketoembar, 1 theel knoflook, Ingrediënten saus, 175 gram pindakaas, 5dl water, ½ citroen, 2 eetl ketjap manis, 2 blaadjes...
-
Bief stroganoff
Categorie: Vlees
45 min
Ingredienten: 2 uien, 1 rode paprika, 500 g champignons, 500 g bieflappen, 50 g boter of margarine, 1 zakje stroganoffsaus, 1 dl gezeefde tomaten (pak), 1 bekertje crème fraîche, zout, peper
-
Ikan Smoor Djawa (makreel)
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
60 min
Ingredienten: 500 g stevige vis (makreel, rode poon, maar pangasius filet is ook goed), 1½ tl zout, 2 el citroensap, ± 5 dl olie, 1 ui, grof gesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, ¼ blok santen, 6 el ketjap manis, 2 tl sambal oelek,...
-
Dending ragi (rundvlees)
Categorie: Vlees
90 min
Ingredienten: 500 gram runderbieflappen, 250 gram kokos, ¾ dl olie, 2 uien, 3 teentjes knoflook, ½ eetl assem, 1 dl water, 1 eetl ketjap manis, 3 fijn gemaakte kermirienootjes, 2 blaadjes salam, 3 blaadjes djeroek poeroet, ½ theel lao...
-
Bebotok (gehaktgerecht)
Categorie: Vlees
70 min
Ingredienten: 500 gram gehakt, 25 gram boter, 3 eetl olie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eieren, 2 kermirienootjes (fijn gemaakt), 2 blaadjes salam, 1 theel laos, 1 theel serehpoeder, 3 theel koenjit, 2 theel ketoembar, 1 theel djinten...
-
Komkommersalade met dillesaus
Categorie: Salades
15 min
Ingredienten: 1 grote of 2 kleine komkommers,, 1 kleine kropsla,, 1 bosje dille (of dragon uit azijn),, 1/8 liter room,, 1 mespunt mosterd,, zout, peper,, 2 eetlepels yoghurt.
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers