KookJij
Lees meer Lees minder

Recepten

De lekkerste zelfgemaakte recepten op een rij om je recept keuze te vergemakkelijken. Via het geavanceerde filter kan je gemakelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere; BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, dan kan je deze gemakkelijk via het filter vinden..

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

ineke witte recepten

    1. Ingredienten: Pistoles of andere harde broodjes, Wijn of kruiden zuurkool, Rookworst, wij nemen altijd die van de hema, mosterd naar smaak
    2. Ingredienten: Heinz tomato ketchup, stroop, sambal oelek, kaneel, ui, olijfolie
    3. Ingredienten: 3 tl. kaneel, 100 gr. poedersuiker, 1/4 l. slagroom, 1 zakje klopklop (nep slagroom poeder), 1 kleine kaneelstok (snoep), 4 el. honing, 3 el. crème de cacao, 4 kaneelkussentjes (snoep)

    4. Ingredienten: 1 ui, 1el boter of olie, 1/2 l gepelde tomaten (blik), peper en zout, 1tl basilicum, 4 el witte droge wijn, 2 laurierblaadjes, 3 takjes peterselie, 500 gr. witvis bv. kabeljauw, 2 el citroensap, aardappel voor puree, mel...
    5. Ingredienten: 500 g lintmacaroni, 300 g schouderham in repen gesneden, 5 el. olijfolie, 3 tl. salie, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 1 citroen, 11 el. Dijonmosterd, 4 tl bouillonpoeder, peper en zout, 200 g geraspte oude kaas
    6. Ingredienten: 1 braadkuiken, zout, peper, margarine, olie, 100gr spekblokjes, 250 gr wortelen in plakjes, aardappelen, bouillonpoeder, klein blikje doperwten
    7. Ingredienten: 4 sausijsjes, peper en zout, wokolie, 2 teentjes knoflook, 1500 g prei, 2 tl. sambal oelek, 2 el. ketjap, 100 g grof gehakte pinda's
    8. Ingredienten: flinke klont (ganzen) vet of vet van kippenbouillon, 3 grote uien gesnipperd, 3 tenen knoflook in plakjes, 1 kg schouder karbonade, in stukjes gesneden zonder bot., 200 gr gerookte spekblokjes, eventueel restjes salami o...

    9. Ingredienten: 200 gr. kabeljauwfilet (eventueel diepvries), 1/2 citroen, zout en peper, 1 snee witbrood, 50 gr. geraspte oude kaas, 1 ei, 1 tl. kerriepoeder, 2 el. mayonaise, 2 el. yoghurt, 1tl. gemberpoeder, 200 gr. worteltjes, aarda...
    10. Ingredienten: 2 el. olijfolie, 2 uien, 300 gr rundergehakt, 1 blik tomaten blokjes, 1 tl. paprikapoeder, 8 wraps (tortilla's), ijsbergsla, komkommer, knoflooksaus, sambal oelek, peper en zout
    11. Ingredienten: 500 gr verse worst, 500 ml gezeefde tomaten, 250 ml kippenbouillon, 400 gr pasta penne,fussili, olijfolie, basilicum blaadjes, geraspte Parmezaanse kaas
    12. Ingredienten: 50 gr. boter, 4 el. olijfolie, 300 gr verse worst, 1 ui, 300 gr. risottorijst, 7.5 dl. kippenbouillon, 1 tl. kaneel, 40 gr. Parmezaanse kaas
    13. Ingredienten: 1 grote makreel, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 blik tomaten blokjes, 2 blikjes tomatenpuree, olie of margarine om te bakken, trassi, sambal naar smaak, bij trassisambal trassi weglaten, 1/2 tl. suiker (javaanse)

    14. Ingredienten: 2 el. chilipoeder, 2 el. ketoembar, 4 tl. djintan, 2 tl. djahé, 1 tl. kaneel, 1000 g kipfilet in reepjes, 2 uien gesnipperd, 4 teentjes knoflook gesnipperd, 4 el. olie, 2 dl volle yoghurt, 1 el. bloem, 2 el. citroensap,...
    15. Ingredienten: 50 g roquefort, 4 kipfilets, lekkere, 8 plakjes bacon, 8 tomaten, 25 g boter, 1 el. olijfolie, 1 dl. sherry, medium dry, zout en peper, takje basilicum
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Scholfilet á la Milanese
    Scholfilet á la Milanese Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ooit aten we deze scholfilet in een restaurant in Vorarlberg in Oostenrijk. Thuis nagemaakt en als we nu thuis scholfilet eten wil mijn man niets anders d.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Spaghetti aglio e olio ( met knoflook, pepers en olijfolie)
    Spaghetti aglio e olio ( met knoflook, pepers en olijfolie) Categorie Overig, Pasta's
    Deze spaghetti at mijn man tijdens onze korte vakantie in Berlijn. Hij vond deze spaghetti zo lekker dat ik de spaghetti heb nagemaakt. Heerlijk met gebakk.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  3. Rode mulfilet met tomaten, knoflook en balsamico uit de oven
    Rode mulfilet met tomaten, knoflook en balsamico uit de oven Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Vis op de bakplaat, gekruid en met tijm of rozemarijn en tomaatjes in de voorverwarmde oven. Kan ht nog gemakkelijker ?. De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  4. Gebakken coquilles met gembersaus
    Gebakken coquilles met gembersaus Categorie Koud
    De coquilles worden kort gebakken in olijfolie. De gembersaus kun je ruim tevoren maken van o.a. stemgember met crème fraîche. Al voorgerecht.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Risotto met witte asperges en zalm
    Risotto met witte asperges en zalm Categorie Vis, schaal- en schelpdieren, Rijst
    Met dit heerlijke gerecht komt je direct in lentesferen. Risotto lijkt een moeilijk gerecht maar als je er bij blijft kan er in feite niks fout gaan. De wi.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Appeltaart in een glaasje (no-bake)
    Appeltaart in een glaasje (no-bake) Categorie Koud, Warm, Low Budget
    Lekker en snel toetje dat je van te voren al heel goed kunt voorbereiden zodat je er vlak voor je het op tafel zet alleen nog maar wat slagroom op hoeft te.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  7. Maaltijdsalade met spinazie en brie
    Maaltijdsalade met spinazie en brie Categorie Salades, Koud
    Dit is een salade die niet alleen heel erg lekker is maar ook nog eens super gezond want spinazie bevat behalve veel ijzer ook nog een heleboel mineralen e.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Supersnelle Hollandaisesaus (basisrecept)
    Supersnelle Hollandaisesaus (basisrecept) Categorie Warm
    Het aspergeseizoen komt er weer gauwgenoeg aan en daarmee ook de Hollandaisesaus want dat is voor mij toch wel DE ultieme saus voor bij asperges. Maar zelf.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  9. Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira Categorie met Groente
    Deze heerlijke comfortfood-soep wordt in Marokko als nationaal gerecht gezien. Beetje vergelijkbaar dus met onze erwtensoep die ook wel onze Nederlandse tr.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  10. Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips
    Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips Categorie Gebak
    Soezendeeg is een kookdeeg en gemakkelijk te maken. Vier ingredienten: boter, bloem water, eieren. Hier dus het basisrecept voor het zelf bakken van soesje.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 25 personen.