KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

ilse bolhaar recepten

    1. Ingredienten: 200 g spekblokjes of ontbijtspek, 1 bosje bosuitjes of 1 kleine ui, 1/2 krop sla, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels melk, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel dille ( diepvries, vers of gedroogd), 150 g d...
    2. Ingredienten: -restant kip of kalkoen (van de vorige dag), je kunt het natuurlijk ook gewoon kopen als je niet, kan wachten, - grote pot sperzieboontjes, - 2 uien, - pot grove appelmoes, - evt overgebleven aardappels van de vorige dag...
    3. Ingredienten: 1 kg vastkokende aardappels, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, 250 g champignons, 200 g salami ( in dikke plakken ), 1 blik cocktailworstjes ( 400 g ), 400 g Hongaarse roerbakgroenten, 2 eetl lijfolie, 1 blikje tomatenpure...

    4. Ingredienten: 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 250 g (grote) champignons, 3 eetl olijfolie, 750 g hacheevlees, 100 g magere spekreepjes, 1 blikje tomatenpuree ( 70g ), 2 dl vleesbouillon ( van 1...
    5. Ingredienten: 125 ml olijfolie, 1ui, 1 teentje knoflook, 750 g rundvlees, 100 g tomaten, 3 dl rode wijn, 1 ettlepel rode wijnazijn, 2 laurierbladen, 1/2 theelepel komijn, 1 mespuntje kaneel, 250 g uitjes ( net of zilveruitjes), 2 eetl...
    6. Ingredienten: 4 grote gedroogde Chinese paddenstoelen (of vers), 500 g magere runderlapjes, 1/2 rode, 1/2 gele, 1/2 groene paprika, 1 bosje lente-uitjes, 250 g bleekselderij, 1 teentje knoflook, stukje gemberwortel ( ± 2 cm ), 4 el se...
    7. Ingredienten: 1,5 ltr water, 1 pak diepvries kabeljauw of koolvis, 1 bakje kleine garnalen, 1 kleine prei, 2 wortel (tjes), 1 ui, 1 blikje kreeftensoep, 1/2 eetlepel zout, paar takjes peterselie, 2 blaadjes foelie, 3 peperkorrels, bek...
    8. Ingredienten: 200 g risottorijst, 7,5 dl melk, 150 g suiker, 2 stukjes citroenschil, 3 eierdooiers, ½ glas witte port, kaneelpoeder

    9. Ingredienten: 1 rode peper, 1 ui, 3 el kappertjes, zwarte olijven, olijfolie, 2 tenen knoflook, 3 blikjes tonijn ( oliebasis), 1 grote beker crème fraîche, pasta ( ik gebruik altijd tagliatelle, maar je kunt elke pasta gebruiken)
    10. Ingredienten: 200 g boter, 3 repen pure chocolade ( 100 gram), 1 reep melkchocolade ( 100 gram), 4 eieren, 200 g donkere basterdsuiker, 150 g zelfrijzend bakmeel, 3 bakjes pecannoten (à 80 g) of 200 g walnoten, 125 ml slagroom
    11. Ingredienten: 400 g mager varkensvlees, 2 eetlepels bloem, 100 g bacon, 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 8 eetl olijfolie, 2,5 dl witte droge wijn, 1 blik tomatenblokjes ( 400 g), zout, peper
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.