KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Hilde Dumont recepten

    1. Ingredienten: - 1 kg rode besjes, - 1 kg rabarber, - 2 kg fijne witte suiker
    2. Een heerlijk stoofpotje vergezeld van een Westmalle Tripple! Ingredienten: - 750 gr. rundstoofvlees, - 300 gr. gehakt ( half runds / kalfs), - chapelure ( paneermeel ), - paprikapoeder, - peper, - zout, - 1 eike vers van de pers, - 200 gr. gerookte spekblokjes, - laurierblaadjes, - paprikapoede...
    3. Ingredienten: 2 tomaten, 1 komkommer, 1 ajuin, 1/2 rode paprika, 1 liter groentenbouillon, 2 lenteajuintes, een handvol vermicelli, boter

    4. Deze mayonaise heb ik van kinds af geleerd te maken van mijn moeder en zo van generatie tot generatie. Vroeger maakten we hem zelf nu komt hij gewoon uit d... Ingredienten: 4 eierdooiers, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel mosterd, +/- 4 dl zonnebloemolie, citroensap, peper, zout
    5. Ingredienten: - 500 gr aardbeien, - 500 gr rabarber, - 100 gr verse munt, - 1 kg witte fijne suiker
    6. Ingredienten: - 200 gr boter, - 200 gr witte suiker, - 1 pakje vanille suiker, - 2 soeplepels bruine suiker, - 4 eieren, - 200 gr zelfrijzende bloem, - een beetje bloem, - een beetje boter, - 2 appels geschild en in schijven gesneden,...
    7. Ingredienten: 1 bloemkool, 1 groentenbouillon blokje, een stuk courgette, 1 tomaat, 1 wortel, 1 ajuin, 10 aardappelen, 250 gr gerookte spekblokjes, provencaalse kruiden, 100 gr gemalen kaas
    8. Ingredienten: 5 mini broodjes met zaadjes, enkele schijven gerookte zalm:, mierikswortelpasta, sjalot, dille, roomkaas, dille, balsamico dressing, een stukje appel fijn gesneden, snoeptomaatje, erwtasperges, filet americain, sjalotje,...

    9. Ingredienten: - 1 grote frietaardappel, - 1 tomaat, - 1 grote champignon, - 1 rode ajuin, - een handvol rucola, - een flinke scheut room, - 4 eikes vers van de pers, - geraspte en gedroogde trattoria kaas, - een snuifje zout, - paprik...
    10. Ingredienten: - 2 bollen mozzarella in schijven gesneden, - 2 tomaten in schijven gesneden, - een hand vol sla naar keuze, - 100 gr gerookte zalm, - enkele sprieten bieslook, - balsamico dressing, - gemalen peper, - olijfolie
    11. Een heerlijk gebraad licht gerookt met een marinade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen. Ingredienten: - ± 1 kg varkensgebraad licht gerookt en gezouten, - 2 soeplepels mosterd, - 2 soeplepels Luikse perensiroop, - cayennepeper, - gedroogde dragon, - gedroogde salie, - gedroogde citroentijm, - boter
    12. Steppegras bestaat uit een grote berg zeer dunne (Franse) frietjes. Onder deze berg friet ligt dan een biefstuk. Het geheel wordt afgemaakt met salade, sau... Ingredienten: - 4 tal grote frietaardappelen
    13. Ingredienten: -mayonaise 5 eetlepels, -1eetlepel gehakte dille, -1eetlepel mosterd, -1eetlepel witte wijn, -grof gemalen peper, -een beetje lookpasta

    14. Ingredienten: - 75 gram verse dragon, - 400 ml room, - peper, - zout, - 3 sjalotjes, - boter
    15. Ingredienten: 300 gr kabeljauwhaasje, 150 gr gerookte zalm in schijven, 2 ajuinpijpjes, peper, een scheut witte wijn, 100 gr zeekraal, een stuk rode paprika, een stuk gele paprika, olijfolie, 200 gr noedels, viskruiden, 100 ml room, 2...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  2. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  3. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  4. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  5. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  6. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
  7. Kippendijen in pittige saus
    Kippendijen in pittige saus Categorie Gevogelte
    Kippendij is net iets malser dan filet. Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom
  8. Klapper Kip
    Klapper Kip Categorie Vlees
    Een eenvoudig gerechtje van kip met santen op Indonesische wijze gekruid. Ingredienten: 600 gram kippedijen zonder vel en bot in kleine stukken gesneden, 3 eetlepels kokosolie + 1 theelepel sesamolie + 1 eetlepel rijstolie voor de boemboe, 2 grote uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 kemirinootj
  9. Hollands pannetje, jachtschotel
    Hollands pannetje, jachtschotel Categorie Vlees
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen , 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water
  10. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
    Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! Categorie Pasta's
    Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell