-
Speksaus
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: ½ l bonennat, 1 ui, 45 g bloem, 100 g doorregen rookspek, ¼ dl azijn, peper
-
Koolsoep
Categorie: met Vlees
30 min
Ingredienten: ruim 1½ l heldere bouillon (van rundvlees), 1½ witte kool, 45 g siamsago, 60 g boter, zout, een weinig kerrie
-
Gekookte koolrabi met kaasaus
Categorie: Groenten
30 min
Ingredienten: 500 g koolrabi, zout, nootmuskaat, 4 eetl. boter, 3 eetl. bloem, ½ melk, peper, geraspte kaas
-
Sperziebonensalade met feta en basilicum
Categorie: Salades, Vegetarisch
20 min
Ingredienten: 400 gram sperziebonen, 2 eetl. rode wijnazijn, 4 eetl. olie, 75 gram feta, zout, 1 ui, peper, 2 eetl. fijngehakte basilicum
-
Appeltaart
Categorie: Taarten
30 min
Ingredienten: 175 g boter, 300 g zelfrijzend bakmeel, 150 g witte basterdsuiker, 1 ei, zout, 1 zakje vanillesuiker, 10 g boter, 20 g paneermeel, vulling, 1 kg goudreinetten, 50 g rozijnen, 50 g krenten, 50 g witte basterdsuiker, 50 g...
-
Soubisesaus
Categorie: Warm
60 min
Ingredienten: ½ l bouillon, getrokken van 200 g schenkelvlees, 350 g uien, 120 g boter, 35 g bloem, 1 eetl. room, zout, peper
-
Witte ragoutsoep
Categorie: met Vlees
30 min
Ingredienten: 1½ l bouillon, 2 dl melk, 2 eierdooiers, ¾ dl witte wijn, ½ blikje champignons, versgemalen peper, balletjes gehakt van een kip, 50 g bloem, 60 g boter
-
Gevulde speculaas
Categorie: Koeken
30 min
Ingredienten: 10 g boter, 15 g paneermeel, 225 g zelfrijzend bakmeel, 150 g donkerbruine basterdsuiker, 1 eetl. speculaaskruiden, zout, kruidnagelpoeder, 150 g boter, 300 g amandelspijs, 1 eetl. koffieroom, 10 garneeramandelen
-
Koolrabipuree
Categorie: Groenten
20 min
Ingredienten: 500 g koolrabi, 1 laurierblad, ¾ theel. zout, ½ dl water, 1 - 2 eetl. fljngeknipte peterselie, 2 dl water, 1 theel. karwijzaad, 1 theel. thermomeel *), ½ dl room
-
Prei- en wortelfantasie
Categorie: Groenten, Vegetarisch
15 min
Ingredienten: 2 preien, 15 g boter, 1 dl groentebouillon, 50 g verse roomkaas, 2 winterwortels, 1 eetl. azijn, peper & zout, 2 eetl. fijngehakte hazelnoten
-
Sperziebonen in zure room
Categorie: Vegetarisch
20 min
Ingredienten: 500 g sperziebonen, 4 eetl. zure room, nootmuskaat, boter, zout, peper, karwijzaad, sneetje brood
-
Bruine bonensoep
Categorie: met Groente
30 min
Ingredienten: 400 g bruine bonen, 2½ l water, 1 ui, 1 stukje Spaanse peper, zout, ± 30 g bloem, ± 30 g boter, wat sago
-
Clafoutis
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 10 g boter, 1 pot kersen (185 g), 3 eieren, ½ dl koffieroom, ½ di melk, 2 eetl. kirsch, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, zout, 75 g bloem
-
Lauwwarme salade van venkel en sperziebonen
Categorie: Groenten
15 min
Ingredienten: 1 - 2 eetl. venkelgroen, 1½ eetl. olijfolie, 3 eetl. kippenbouillon, 1½ eetl. rode wijnazijn, peper & zout, 300 g sperziebonen, 2 takjes bonenkruid, 1 ui
-
Witte-bonensoep met venkel
Categorie: met Groente
25 min
Ingredienten: ½ venkelknol, 75 g winterpeen, 1 potje witte bonen, 2 teentjes knoflook, 3 eetl. olijfolie, 1 theel. Italiaanse kruiden, 2 voorgebakken pistolets, 1 groentebouillontablet, zout & versgemalen peper, groene pesto, 1 eetl....
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade