-
Poolse bloemkool
Categorie: Groenten, Vegetarisch
15 min
Ingredienten: 1 bloemkool, 2 eieren, 2 sneetjes brood, 1 teentje knoflook, 1 eetl. olie, zout & peper, paprikapoeder, ½ eetl. fijngehakte peterselie
-
Witte ragoutsoep
Categorie: met Vlees
30 min
Ingredienten: 1½ l bouillon, 2 dl melk, 2 eierdooiers, ¾ dl witte wijn, ½ blikje champignons, versgemalen peper, balletjes gehakt van een kip, 50 g bloem, 60 g boter
-
Londonderrysoep
Categorie: met Vlees
30 min
Ingredienten: 1¾ l bouillon, 1 stukje foelie, 2 theel. kerriepoeder, 4 eierdooiers, 1 dl melk, 1 Spaanse peper, 1 dl witte wijn (graves) of madera, ½ blikje champignons, uien, 50 g bloem, 50 g boter
-
Bloemkool met kaas en paprika
Categorie: Vegetarisch
20 min
Ingredienten: 1 grote bloemkool, 1 eetl. zout, 2 uien, 85 g boter, 1 eetl. paprikapoeder, 1 theel. knoflookpoeder, 2 rode paprika's, 50 g paneermeel, 100 g geraspte kaas, gehakte peterselie
-
Bruine bonensoep
Categorie: met Groente
30 min
Ingredienten: 400 g bruine bonen, 2½ l water, 1 ui, 1 stukje Spaanse peper, zout, ± 30 g bloem, ± 30 g boter, wat sago
-
Sperziebonen in zure room
Categorie: Vegetarisch
20 min
Ingredienten: 500 g sperziebonen, 4 eetl. zure room, nootmuskaat, boter, zout, peper, karwijzaad, sneetje brood
-
Gevulde aardappelen
Categorie: Groenten
30 min
Ingredienten: 8 grote aardappelen, ± 50 g boter, 10 g zout, peper, kleine ui (geraspt), nootmuskaat, 1 dl melk of bouillon, eierdooier, 1 ei
-
Gevulde speculaas
Categorie: Koeken
30 min
Ingredienten: 10 g boter, 15 g paneermeel, 225 g zelfrijzend bakmeel, 150 g donkerbruine basterdsuiker, 1 eetl. speculaaskruiden, zout, kruidnagelpoeder, 150 g boter, 300 g amandelspijs, 1 eetl. koffieroom, 10 garneeramandelen
-
Soubisesaus
Categorie: Warm
60 min
Ingredienten: ½ l bouillon, getrokken van 200 g schenkelvlees, 350 g uien, 120 g boter, 35 g bloem, 1 eetl. room, zout, peper
-
Gekookte koolrabi met kaasaus
Categorie: Groenten
30 min
Ingredienten: 500 g koolrabi, zout, nootmuskaat, 4 eetl. boter, 3 eetl. bloem, ½ melk, peper, geraspte kaas
-
Witte-bonensoep met venkel
Categorie: met Groente
25 min
Ingredienten: ½ venkelknol, 75 g winterpeen, 1 potje witte bonen, 2 teentjes knoflook, 3 eetl. olijfolie, 1 theel. Italiaanse kruiden, 2 voorgebakken pistolets, 1 groentebouillontablet, zout & versgemalen peper, groene pesto, 1 eetl....
-
Prei- en wortelfantasie
Categorie: Groenten, Vegetarisch
15 min
Ingredienten: 2 preien, 15 g boter, 1 dl groentebouillon, 50 g verse roomkaas, 2 winterwortels, 1 eetl. azijn, peper & zout, 2 eetl. fijngehakte hazelnoten
-
Paprika-eiersalade
Categorie: Salades, Vegetarisch
20 min
Ingredienten: 2 paprika's, 2 stengels bleekselderij, 1 ui, versgemalen peper, 5 eetl. olie, 4 hard gekookte eieren, 1 theel. scherpe mosterd, zout, 2 eetlepels kruidenazijn, 1 bosje bieslook
-
Bloemensalade
Categorie: Teunisbloem
20 min
Ingredienten: 10 teunisbloemen, 10 bloemen van het kaasjeskruid, 20 viooltjes, 20 madeliefjes, 20 boragebloemetjes (komkommerkruid), 6 bloemen van de Oost-Indische kers, handvol muntblaadjes, takje peterselie, bosje bieslook, 3 eetlep...
-
Poulet à la diable - Duivelse kip
Categorie: Gevogelte
45 min
Ingredienten: 2 jonge kippen, 4 sjalotten, 2 knoflookteentjes, 40 g boter, 40 g bloem, 1 schijfje ham, cayennepeper, wortel, ui, peperkorrels, laurierblad, peper, 4 dl bouillon, ¼ dl witte wijn, ¼ dl madera, 1 dl rode wijn, ½ blikje t...
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers