KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Gea Bruining recepten

    1. Alweer zo'n vergeten groente waar ik nooit van had gehoord. Altijd spannend om daar dan iets mee te doen! Ingredienten: 300 gram (schoon gewicht) groenlof, halve rode paprika in stukjes, 1 ui in stukjes, 1 teen knoflook gesneden, 70 gram gerookt spek in stukjes, 50 gram geraspte kaas, olijfolie
    2. Een heerlijk en snel recept voor mosterdsoep. Ingredienten: ruim een liter water, 2 kippenbouillonblokjes, crème fraîche, 4 eetlepels grove mosterd, bakje smeerkaas, magere spekjes, bieslook
    3. Ingredienten: Voor de salade:, witte kool: geschaafd of zelf schaven, dun gesneden halve ringen ui, krulpeterselie, olijven in de kleur en smaak die je zelf lekker vind, feta, Voor de dressing:, sap van 1 citroen, evenveel olijfolie,...

    4. Ingredienten: 300 g kabeljauwfilet (dik stuk), 300-400 g gesneden preiringetjes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel (pikante) kerrie, 1 grote, rode paprika, 2-3 tomaten in plakjes, 200 ml. crème fraîche, 100-150 g geraspte beleg...
    5. Heerlijke combi! Rode biet? Mijn favoriet! Ingredienten: 200/250 gram rode biet, 1 ui, eetlepel mosterd, tijm, speklapje
    6. Ik hou enorm veel van kip, op welke manier dan ook maar bereid. Kip, heel langzaam gegaard neemt geweldig veel smaken op, vandaar dat ik het nu in de tajin... Ingredienten: 3 kipbraadstukken, 1 grote ui, grofgesneden, 1 grote teen knoflook, grofgesneden, halve rode paprika in stukjes, 3 (regenboog)penen in hapklare stukjes, tijm, rozemarijn, paprika picante, djahe, ketjap, sambal (manis),...
    7. Even een voorgerechtje uit proberen voor kerst: helemaal gelukt! Ingredienten: 20 gram wortel, fijngesneden, 20 gram bleekselderij, fijngesneden, 1 bosuitje, 50 gram roze garnalen, 3 eetlepels crème fraïche, 25 gram geraspte kaas, peterselie, pikante paprikapoeder, vers gemalen zwarte peper, roomb...
    8. Beide groentesoorten vind ik erg lekker, dussss Ingredienten: 300 gram knolselderij, 200 gram bietjes, 1 uitje, 1 teen knoflook, tijm, scheutje azijn, vers gemalen zwarte peper

    9. Ik las een recept van een bananen-notenbrood. Ik heb er een cake van gemaakt. Bijzonder lekker!!! Ingredienten: 125 gram amandelmeel, 50 gram walnoten fijngemalen, 1 theelepel kaneel, ietsjes zout, 1,5 theelepel bakpoeder, zoetstof, naar behoefte, merg van een vanille stokje of vanillearoma, rasp van een limoen of citroen, 3 eiere...
    10. Ingredienten: 3 aardappelen, 150/200 gram gesneden andijvie, peper (zout), scheutje melk, olijfolie, vers gemalen nootmuskaat, 3x schudden met gemalen komijn, 2x schudden met koriander, 1 flinke theelepel sambal manis, gefruite uitjes...
    11. Gewoon errug lekker.... Uiteraard kun je ipv snijbiet ook spinazie, andijvie, rucola of welke andere groene bladgroente dan ook maar gebruiken. Ingredienten: 1 prei in grove halve ringen, 200 gram snijbiet, nerven verwijderd en in stukken gescheurd, 1 knoflookteen in grove brokken, 1 ei, 2 takjes verse tijm of een flinke theelepel gedroogde tijm, goeie eetlepel crème fraîche...
    12. Fris, feestelijk en lekker!!! Ingredienten: 1 kleine mango, sap van een halve citroen, 2 eetlepels stijfgeslagen slagroom, 2 eetlepels crème fraîche , 2 tot 3 koekjes, zoetstof, amandelschaafsel
    13. Ingredienten: 500 g (verse) zuurkool, 800 g aardappelen, 100 g chorizo, 1 rode peper (met of zonder zaadjes), 1 rode paprika, rookworst (van de slager), (sambal manis)

    14. Lekker en koolhydraatarm! Ingredienten: 200 gram koolraap, 200 (?) gram andijvie, 50 gram uitgebakken spekkies, (1 slavink of ander stukje vlees of meer spekjes), (beetje ketjap)
    15. Ingredienten: 400 gr. kipfilet, 2 preien, 1 blik(je) ananas: 230/140 gr., 100 gr. geraspte kaas, 100 gr. dun gesneden ham, 1 blikje champignonsoep
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  3. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  5. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  8. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  9. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  10. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.