KookJij

Gebakken witlof met peer, walnoot en gorgonzola

Een heerlijk gebakken witlof met peer, walnoot en gorgonzola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken witlof met peer, walnoot en gorgonzola te bereiden

Stoofperen schillen en van klokhuis ontdoen. In blokjes snijden en met wat water en de suiker aan de kook brengen, ½ uurtje koken en controleren of de blokjes al beetgaar zijn.
De oven voorverwarmen op 175°C.
Intussen de witlofstruikjes uit elkaar halen. De kern, zonder het bittere stuk, doormidden snijden. Boter verhitten in een bakpan en de kernen eerst aanbakken. De losse blaadjes erbij doen en deze omscheppend op hoog vuur aanbakken. De witlof overdoen in de ovenschaal en inmiddels gekookte peerblokjes erbij scheppen. Beetje tussen de witlof in leggen. Gorgonzola in blokjes snijden en deze verdelen over witlof en peer. Hetzelfde doen met de crème fraîche. De noten hakken en over de schotel uitstrooien.
Nog 15 minuutjes in de oven zetten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lof met peer en gorkansola

lof met peer en gorkansola zegt:
Heerlijk recept we hebben gesmuld.
cis.vermeire

cis.vermeire zegt:
;)
e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
Hoi Tania, het lijkt mij heerlijk, ga ik proberen. Groetjes, Ellie