KookJij

Gebakken speklapjes

Een heerlijk gebakken speklapjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 2 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken speklapjes te bereiden

Kook speklappen met sjalotten,gemberplakken en 1,5 uur op laag vuur gaar.
Gooi het kooknat weg en als de speklappen afgekoeld zijn,snijd die dan in plakjes van 1/2cm.
Verhit de wok,doe er 3 eetlepels olie in en roerbak de speklappen 10 minuten.
Gooi het grootste gedeelte van de olie weg, voeg knoflook en gehakte gember toe en roerbak 10 seconden.
Dan de lenteuien erbij en 3 minuten roerbakken.en serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Voorbijganger

Voorbijganger zegt:
Lijkt me een heerlijk recept ga ik zeker uit proberen.

@Slaatje
De overige ingrediënten voeg je toe tijdens het bakken in de wok. ;)
slaatje

slaatje zegt:
Beste Henny, dit recept lijkt een beetje op Babi Pangang. Mankeert niets aan, maar wat doe je met de rest van de ingredienten, zijn die bestemd om saus te maken als het vlees uit de wok is ?:)