KookJij

Gebakken aardappelschijfjes met een Italiaans tintje

Knapperig gebakken aardappelschijfjes met tomaat, feta en rucola.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Duits kooktijdschrift " Für jeden Tag " nr. 8 - 2009.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken aardappelschijfjes met een Italiaans tintje te bereiden

  1. Knoflook pellen en fijn hakken. Ui pellen en in dunne reepjes snijden. Tomaten ontpitten en in kleine stukjes snijden of kers-tomaatjes in vieren snijden. Rucola wassen, droog deppen en in grove stukjes scheuren. Feta verkruimelen.
  2. Olie in een grote koekenpan verhitten. Aardappelschijfjes om en om in plm. 6 minuten goudbruin brakken. Op smaak maken met peper en zout. Knoflook en ui toevoegen en ongeveer 3 minuten al omscheppend meebakken.
  3. Vlak voor het opdienen stukjes tomaat en rucola erdoor scheppen. Feta erover verkruimelen.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Je kunt hiervoor voorgekookte aardappelschijfjes uit het koelvak gebruiken of zelf je aardappelschijfjes voorkoken in water met zout. Goed laten uitlekken.
Lekker bij de bbq of met een lekkere salade als hoofdgerecht

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst