KookJij

Gazellenhoorntjes

Een heerlijk gazellenhoorntjes recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 20st personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Tip Culinair
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gazellenhoorntjes te bereiden

Vulling: Poedersuiker, oranjebloesemwater en amandelen in een keukenmachine tot een fijn , glad mengsel malen. Kaneel en boter toevoegen en de machine nog eventjes laten draaien. Balletjes amandelmengsel ter grootte van een walnoot maken en vervolgens die balletjes tot 8 cm lange, taps toelopende worstjes draaien.
Deeg: De oven voorverwarmen op 180°C. Bloem en zout in de kom doen, olie erbij schenken en net voldoende oranjebloesemwater toevoegen tot er een samenhangend, zacht deeg ontstaat. Deeg nog 15 minuten doorkneden, tot het soepel en elastisch is.
Het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen en lange repen van 8 cm snijden. De amandelworstjes met 3 cm tussenruimte op de deegrepen leggen, leg ze op de helft van het deeg. De randen van met water bevochtigen en het deeg over de amandelpasta vouwen. Met een mesje het deeg om de pasteitjes wegsnijden en de pasteitjes voorzichtig tot een halve maan vormen.
De hoorntjes in het midden van de oven 20 minuten bakken, tot ze licht gekleurd zijn. Laten afkoelen en met poedersuiker bestrooien.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sweety

sweety zegt:
Lekker.