KookJij

Garnalen-gehaktballetjes in pinda-tamarindesaus

Een heerlijk garnalen-gehaktballetjes in pinda-tamarindesaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: meiasia.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen-gehaktballetjes in pinda-tamarindesaus te bereiden

1. Snijd de garnalen heel klein en meng ze goed met het gehakt.
2. Klop het ei en roer dit onder het gehaktmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
3. Kneed en rol het gehakt tot kleine balletjes.
4. Rol de balletjes door de bloem, totdat ze geheel bedekt zijn.
5. Verwarm een scheutje olie in de pan.
6. Bak de balletje goudbruin en gaar.
7. Zet intussen een steelpannetje op het vuur. Verwarm hierin de pinda-tamarinde woksaus.
8. Plaats de balletjes op een schaal en giet de saus eroverheen.
9. Dit gerecht is nog lekkerder in combinatie met een frisse komkommersalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst