Recept
« Terug naar recepten
					
						Garbure
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Garbure
Een heerlijk garbure recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Overig
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									boodschappen.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Garbure te bereiden
  Snijd de casselerrib en de salami in niet te kleine blokjes. Snipper de ui grof, snijd de winterwortel en de aardappelen in blokjes, de prei in ringen, de champignons in plakjes en halveer de afgehaalde sperzieboontjes.
Verhit de olie in een grote soeppan en bak het spek licht uit. Laat de casselerrib, de worst, de ui, de geperste knoflook, de wortel, de aardappel, de champignons, de sperzieboontjes en de kruiden kort meefruiten. Blus af met de wijn, vul aan met 1 liter water en verkruimel er de bouillontabletten bij. Schep goed om, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel schuin op de pan circa 20 minuten stoven. Voeg de witte bonen, de tomaat, de savooiekool en de prei toe en laat nogmaals circa 10 minuten stoven. Breng op smaak met wat zout en peper. Serveer met stokbrood en kruidenboter en geef desgewenst (Franse) kaas en vers fruit als dessert.
Tip:
U kunt dit eenpansgerecht uitstekend voorbereiden en het is dan bij uitstek geschikt voor een groot gezelschap.
									Verhit de olie in een grote soeppan en bak het spek licht uit. Laat de casselerrib, de worst, de ui, de geperste knoflook, de wortel, de aardappel, de champignons, de sperzieboontjes en de kruiden kort meefruiten. Blus af met de wijn, vul aan met 1 liter water en verkruimel er de bouillontabletten bij. Schep goed om, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel schuin op de pan circa 20 minuten stoven. Voeg de witte bonen, de tomaat, de savooiekool en de prei toe en laat nogmaals circa 10 minuten stoven. Breng op smaak met wat zout en peper. Serveer met stokbrood en kruidenboter en geef desgewenst (Franse) kaas en vers fruit als dessert.
Tip:
U kunt dit eenpansgerecht uitstekend voorbereiden en het is dan bij uitstek geschikt voor een groot gezelschap.
                    
gj_ zegt:
En geniaal: die salami maakt eigenlijk dat de meeste kruiden overbodig zijn. Het afblussen met wijn doe ik met veel meer wijn en minder water. Intussen ook gemaakt met Guinness in plaats van wijn. Is ook lekker.