KookJij

Franse boerenschotel

Een heerlijk franse boerenschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 190 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Appetito
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Franse boerenschotel te bereiden

Pel de uien en snijd ze grof.
Snijd het spek in dunne reepjes.
Was en schil de aardappels en de wortels.
Snijd ze in dikke schijven.
Verhit 2 el boter in een grote braadpan.
Braad het vlees per portie stevig aan op hoog vuur.
Voeg de uien en het spek toe en laat ze kort meebakken.
Breng het vlees flink op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappels over het vlees.
Bestrooi de aardappels met zout en peper en de helft van de gedroogde tijm.
Giet de bouillon en de wijn over het geheel.
Schuif de braadpan met het deksel erop in een voorverwarmde oven 175 graden C. en laat het geheel ca 2 uur smoren.
Rooster de boterhammen en verbrokkel ze.
Verdeel de kruimels samen met 2 el boter in vlokken over de wortels.
Laat de ovenschotel nog ca 30 min. verder smoren bij dezelfde temperatuur.
Garneer met verse tijm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Daan Luining,
Dan hoop ik dat het ook lekker smaakt.
Bedankt voor de leuke reactie en succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert Allers
Daan Luining

Daan Luining zegt:
het staat op het vuur en het ruikt al lekker bedankt voor het recept