Recept
« Terug naar recepten
Franse boerenschotel
PT190M
Franse boerenschotel
Een heerlijk franse boerenschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
190 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Appetito
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse boerenschotel te bereiden
Pel de uien en snijd ze grof.
Snijd het spek in dunne reepjes.
Was en schil de aardappels en de wortels.
Snijd ze in dikke schijven.
Verhit 2 el boter in een grote braadpan.
Braad het vlees per portie stevig aan op hoog vuur.
Voeg de uien en het spek toe en laat ze kort meebakken.
Breng het vlees flink op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappels over het vlees.
Bestrooi de aardappels met zout en peper en de helft van de gedroogde tijm.
Giet de bouillon en de wijn over het geheel.
Schuif de braadpan met het deksel erop in een voorverwarmde oven 175 graden C. en laat het geheel ca 2 uur smoren.
Rooster de boterhammen en verbrokkel ze.
Verdeel de kruimels samen met 2 el boter in vlokken over de wortels.
Laat de ovenschotel nog ca 30 min. verder smoren bij dezelfde temperatuur.
Garneer met verse tijm.
Snijd het spek in dunne reepjes.
Was en schil de aardappels en de wortels.
Snijd ze in dikke schijven.
Verhit 2 el boter in een grote braadpan.
Braad het vlees per portie stevig aan op hoog vuur.
Voeg de uien en het spek toe en laat ze kort meebakken.
Breng het vlees flink op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappels over het vlees.
Bestrooi de aardappels met zout en peper en de helft van de gedroogde tijm.
Giet de bouillon en de wijn over het geheel.
Schuif de braadpan met het deksel erop in een voorverwarmde oven 175 graden C. en laat het geheel ca 2 uur smoren.
Rooster de boterhammen en verbrokkel ze.
Verdeel de kruimels samen met 2 el boter in vlokken over de wortels.
Laat de ovenschotel nog ca 30 min. verder smoren bij dezelfde temperatuur.
Garneer met verse tijm.
bertal zegt:
Dan hoop ik dat het ook lekker smaakt.
Bedankt voor de leuke reactie en succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert Allers