KookJij

Fran­se ro­ze­ma­rijn­kip met fri­tes

Een heerlijk fran­se ro­ze­ma­rijn­kip met fri­tes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie: 850 kCal energie
33 Gram eiwit
45 Gram vet
75 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Allerhande 06 2012
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fran­se ro­ze­ma­rijn­kip met fri­tes te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de helft van de knoflook en rozemarijn met 2 eetlepels olie en peper en zout.
Duw het rozemarijnmengsel onder het vel van de kip. Leg op de velkant in de braadslee.
Braad de kip in circa 40 minuten gaar in het midden van de oven.
Keer halverwege.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Bak de aubergine 3 minuten.
Schep de rest van de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut.
Voeg de tomaten toe en bak nog 5 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de frituurolie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C.
Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer en frituur de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de kip met de groenten en frites.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Grappig, dat je de kostprijs zet bij dit leuke recept.
Ik heb dit al eens gevraagd aan Delicious en de AD kookrubriek-auteur maar geen enkele reactie.
Bedankt in ieder geval. Hans:):):)