Recept
« Terug naar recepten
					
						Frambozen-citroentaart
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Frambozen-citroentaart
Een heerlijk frambozen-citroentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									bakken met plezier
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Frambozen-citroentaart te bereiden
De oven voorverwarmen op 225 graden. Voor de taartbodem de eieren,de citroenrasp en de suiker tot een schuimigmengsel kloppen. De gezeefde bloem toevoegen en er voorzichtig door roeren. Het beslag in de vorm doen, gladstrijken en midden in de oven 5 minuten bakken. De bodem af laten koelen en er een rechthoek van 11x27 centimeter van snijden. De bodem moet precies weer in de vorm passen.
Voor de vulling:
De gelatine laten weken. De eieren met de citroenrasp en de suiker schuimig kloppen en het citroensap erdoor roeren. De gelatine oplossen en door het eiermengsel roeren. De slagroom half-stijf kloppen en erdoor scheppen. De vorm met plasticfolie bekleden. De frambozen in de vorm doen. De citroencréme over de frambozen gieten en gladstrijken. De taartbodem op de créme leggen en licht aandrukken. Met folie afdekken. Het geheel 4 uur in de koelkast laten opstijven. Voor het serveren de folie eraf halen, de taart op een plank omdraaien, de vorm eraf halen en de folie verwijderen.
									Voor de vulling:
De gelatine laten weken. De eieren met de citroenrasp en de suiker schuimig kloppen en het citroensap erdoor roeren. De gelatine oplossen en door het eiermengsel roeren. De slagroom half-stijf kloppen en erdoor scheppen. De vorm met plasticfolie bekleden. De frambozen in de vorm doen. De citroencréme over de frambozen gieten en gladstrijken. De taartbodem op de créme leggen en licht aandrukken. Met folie afdekken. Het geheel 4 uur in de koelkast laten opstijven. Voor het serveren de folie eraf halen, de taart op een plank omdraaien, de vorm eraf halen en de folie verwijderen.
                    
Nina zegt: