KookJij

Recept voor Frambozen-citroentaart

Een heerlijk frambozen-citroentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: bakken met plezier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De oven voorverwarmen op 225 graden. Voor de taartbodem de eieren,de citroenrasp en de suiker tot een schuimigmengsel kloppen. De gezeefde bloem toevoegen en er voorzichtig door roeren. Het beslag in de vorm doen, gladstrijken en midden in de oven 5 minuten bakken. De bodem af laten koelen en er een rechthoek van 11x27 centimeter van snijden. De bodem moet precies weer in de vorm passen.
Voor de vulling:
De gelatine laten weken. De eieren met de citroenrasp en de suiker schuimig kloppen en het citroensap erdoor roeren. De gelatine oplossen en door het eiermengsel roeren. De slagroom half-stijf kloppen en erdoor scheppen. De vorm met plasticfolie bekleden. De frambozen in de vorm doen. De citroencréme over de frambozen gieten en gladstrijken. De taartbodem op de créme leggen en licht aandrukken. Met folie afdekken. Het geheel 4 uur in de koelkast laten opstijven. Voor het serveren de folie eraf halen, de taart op een plank omdraaien, de vorm eraf halen en de folie verwijderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nina

Nina zegt:
Dat is gelatine in een verharde vorm wat je in water moet leggen en door je taart moet doen om het een beetje stevig te houden;)
kw3bb3l

kw3bb3l zegt:
wat zijn eigenlijk gelatine blaadjes?
kw3bb3l

kw3bb3l zegt:
wow dit klinkt echt lekker!! ik hoop dat ik het niet verknal!
dat wordt smullen!!!!:p
carlijn

carlijn zegt:
Hij is mislukt! En hij leek nog wel zo lekker! Zonde!
Nina

Nina zegt:
Goh, samen komen we er uit! volgens mij is ie heerlijk:p
Petra

Petra zegt:
Nu nog maken!:?
Petra

Petra zegt:
Bedankt Nina, nu begrijp ik het, en ik denk dat de bodem 1 cm kleiner gesneden moet worden zodat de vulling er uiteindelijk overheen komt.:p
Nina

Nina zegt:
Dat randje mpet er af omdat eht waarschijnlijk uitzet en alleen de bodem moet 5 minuten gebakken worden denk ik:)
petra v.d.Heuvel

petra v.d.Heuvel zegt:
Ik wilde vragen of het klopt dat de cake maar 5 minuten gebakken moet worden.
En waarom moet je de bodem snijden? hij zat toch al in de vorm, dan pastte hoij toch al, sorry dat ik het niet helemaal snap.
Het lijkt me verder een heel lekker recept.Groetjes Petra