KookJij

Recept voor Frambozen bavarois

Een heerlijk frambozen bavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 510 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Sla de slagroom lobbig (halfgeslagen) op en bewaar het in de koelkast.
Week de gelatine blaadjes in koud water. ( 6 minuten )
Meng de frambozen coulis met de poedersuiker en verwarm het tot het kookpunt.
Voeg nu de geweekte gelatine bij de gezoete frambozen coulis.
Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur en voeg daarna de crème fraîche en geslagen room toe.
Stort de gehele compositie in vormen en laat de bavarois in 8 uur opstijven.
Serveer bij de frambozenbavarois, verse frambozen en frambozensaus en u heeft een lekker dessert die deze zomeravond niet gauw zal vergeten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

michele onderbeke

michele onderbeke zegt:
Een zeer lekker recept!!
W. Spaans

W. Spaans zegt:
Ongetwijfeld een lekker puddinkje. Maar met bavarois heeft het niets, maar dan ook werkelijk niets te maken.
dorothy

dorothy zegt:
Ingrediënten voor 1 liter

750 gr frambozen
300 gr poedersuiker
2,5 dl water of 2,5 dl bourgogne (rode wijn)
sap van 1 citroen
Bereidingswijze

1.De frambozen met een mixer-blender of cutter pureren
2.door een haarzeef wrijven
3.Poedersuiker met het water of de wijn en het citroensap to teen lichte stroop laten inkoken
4.Frambozenpuree toevoegen en gedurende enkele minuten laten inkoken
Goed om weten

Deze coulis kan zowel koud als warm geserveerd worden
Het kan zijn dat je er meer suiker aan moet toevoegen, omdat je nooit op voorhand weet hoe zoet het fruit is dat je gebruikt. Heel rijp fruit zal van nature zoeter zijn en is ook beter
Gebruik steeds verse vruchten, geen ingemaakte vruchten of vruchten uit blik
Hester

Hester zegt:
lijkt me lekker. alleen onduidelijk hoeveel gram frambozen je nodig hebt om ""coulis"" te maken:p
Liien

Liien zegt:
ik lust niet graag taartjes maar eens ik van dit heb geproefd werd het helemaal anders! dit is echt megaa lekker ! ;)
milou

milou zegt:
dit moet iedereen proeven hier kan je niet van afblijven tenminste ik niet:);):p:D
mjolnir

mjolnir zegt:
volledig eens met remco, ik denk dat ge de gelatine moogt halveren;)
milou

milou zegt:
dit is hardtike lekker ik heb het wel eens vakker op mijn moeder maakt het altijd ik hou er van:p:);):?
remco

remco zegt:
beetje te veel gelatine bblaadjes...word veels te dik!
croftje

croftje zegt:
Dit ga ik zeker proberen.
Ben al een tijd op zoek naar een lekkere bavarois