KookJij

Foccaciaringen met gebakken tomaatjes en gegrilde hamreepjes

Een heerlijk foccaciaringen met gebakken tomaatjes en gegrilde hamreepjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: wereldrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Foccaciaringen met gebakken tomaatjes en gegrilde hamreepjes te bereiden

1. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Bakplaat bekleden met bakpapier en hamplakjes in lengte in drieën snijden. Hamreepjes los van elkaar op bakpapier leggen en in ca. 3 à 5 minuten onder hete grill in het midden van oven bakken tot ze droog en krokant zijn. Plakjes halverwege keren en vervolgens op keukenpapier laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In kommetje kaas grof verkruimelen. Bosuitjes schoonmaken en in zeer dunne ringetjes snijden. In kom azijn, 4 eetlepels olie, en honing tot puree roeren. Vervolgens bosui en kaas toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. 2. Met grote deegsteker 6 'broodjes' uit focaccia steken. Vervolgens broodjes met kleinere steker uitsteken zodat er ringen ontstaan, binnenste broodjes overlangs halveren, onderste gedeelte wordt niet gebruikt. Broodringen en bovenste gedeelte (kapje) van binnenste broodje in ca. 6 minuten in oven afbakken. 3. Tomaatjes wassen en grote tomaatjes halveren. Intussen koekenpan met rest van olie verhitten en tomaatjes ca. 2 minuten op hoog vuur al omscheppend bakken tot ze enigszins zacht zijn. Vervolgens op smaak brengen met zout en peper. 4. Broodringen op borden zetten, tomaatjes erin scheppen en garneren met ham en broodkapje. Besprenkelen met dressing en rucola erboven fijn knippen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst