KookJij

Florentijnse tongfilets

Een heerlijk florentijnse tongfilets recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Florentijnse tongfilets te bereiden

Maak eerst de spinazie à la crème: Spinazie wassen,snel met aanhangend vocht in een grote pan laten slinken,uit laten lekken in een vergiet en het vocht er zoveel mogelijk uitdrukken.De spinazie hakken,terug doen in de pan en aanmaken met wat groentebinder en een scheut room en op smaak brengen met tijm en zout.Spinazie verdelen over de bodem van een vuurvaste schotel.De tongfilets gedurende 10 min.pocheren in een mengsel van de witte wijn en de visbouillon.Schep de filets met een schuimspaan uit het kookvocht op de spinazie.Kook het kookvocht in tot 3,5 dl.Roer het béchamelsauspoeder,parmezaanse kaas en de room erdoor en laat dit 1 min.zachtjes doorkoken.Voeg zout,peper en nootmuskaat toe (wel even proefen).Verdeel de kaassaus over de tongfilets en zet de schotel 20 min.in de oven op 200C.om te gratineren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst