Recept
« Terug naar recepten
					
						Flensjes met ananascompote en gedroogde vijgen
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Flensjes met ananascompote en gedroogde vijgen
Een heerlijk flensjes met ananascompote en gedroogde vijgen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									www.100 ideeën.be
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Flensjes met ananascompote en gedroogde vijgen te bereiden
Snijd 4 schijven ananas uit de geschilde ananas en haal het binnenste gedeelte eruit. Bestrooi de schijven ananas met 25 gram suiker. De rest van de ananas snijdt u fijn en kookt u gaar met 50 gram suiker en een beetje water. Als de ananasjam is afgekoeld, mengt u er 8 fijngesnipperde vijgen door. Met een canneleermesje haalt u 4 lange schillen van de sinaasappels, voor u ze perst. Meng de eieren met de bloem en voeg de melk, suiker en zout toe. doe een beetje boter in een koekenpan en bak van het beslag 4 flensjes die u vult met compote en dichtbindt met de sinaasappelschil. Verwarm de flensjes op een ingevette bakplaat in een warme oven. Bak de ananasschijven in een beetje boter mooi bruin. Deglaceer de pan met sinaasappelsap, voeg de rest van de suiker toe en laat indikken. Zet de flensjes op de ananas en versier met saus en gedroogde vijgen.
									 
                    





 
					