KookJij

Recept voor Flan (karamelpudding)

Een heerlijk flan (karamelpudding) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 a 7 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Zuid amerikaanse keuken.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Laat de suiker in en steelpan met dikke bodem op een zacht vuur smelten..
Blijf roeren.
Zodra de suiker goudbruin is, de pan in een bak zetten ,waardoor het kookproces stilstaat.
Giet de caramel onmiddelijk in een ovenvaste vorm met een inhoud van
1 ltr.
Beweeg de vorm zodat dat hij geheel bedekt is met karamel.
Klop de eieren schuimig.
Roer gedondenseerde melk,water en vanille door elkaar met en mixer.
Klop dit mengsel door de eieren.
Stort het mengsel in de ovenvaste vorm.
Zet de vorm in een braadslee en vul de braadslee met water.
Bak de Flan 1 tot 1 1/2 uur in de oven van 180 graden.
Controleer de flan door er met een mes
in te prikken.
Als het gaar is komt de mes er schoon uit.
Laat de flan tot kamer temperatuur afkoelen.
Zet hem dan 3 uur in de koelkast.
Stort de flan op een schaal

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Je kan de rum ook prima vervangen door een essence, daar zit geen alcohol in.
erica

erica zegt:
is de rum wel verplicht?
Soenita

Soenita zegt:
Heb een vraag: moet je die braadslee met water en ovenvaste vorm in de oven?
Virgin

Virgin zegt:
Okay, ik zal het proberen met rum en dan aan jullie doorgeven hoe de smaak is.
Jeffry

Jeffry zegt:
als je de bruine rum gebruikt zul je het verschil wel proeven!!!:p
Hero Smallegange

Hero Smallegange zegt:
Beste mensen.
het is niet nodig dat je rum toevoegt.
Want je mist er niets van.

Vr Groeten Hero
Jeffry

Jeffry zegt:
Hallo Virgin, de rum bij het mengsel doen en daarna alles luchtig opkloppen. Opletten dat de oven in het begin niet te heet is, regelmatig controleren dat er niet te snel een bruine korst op de flan komt.:p
Virgin

Virgin zegt:
Helaas weet ik niet wanneer de rum erbij moet.
Jeffry

Jeffry zegt:
Prachtig resultaat, ben helaas de rum vergeten :p
liske

liske zegt:
Ik denk dat Hero bedoelt: 2,5 dl (twee-en-een halve)
Tyarah

Tyarah zegt:
wat bedoeld u met 2.1/2dl water is het 1/2dl water of 2dl water:p
H.Smallegange

H.Smallegange zegt:
Eruik.
Rum doe bij de suiker maar je mag het vergeten,want het veranderd weinig aan de smaak
Erik

Erik zegt:
Wanneer word de rum toegevoegd?
jessie

jessie zegt:
Maar dat was mijn vraag niet:S
smallegange

smallegange zegt:
Jessie.
Je moet de braadslee vullen met water en de mengsel er in zetten om te garen