KookJij

Fisherman's Stew

Een heerlijk fisherman's stew recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fisherman's Stew te bereiden

De olie verhitten in een grote pan en hierin de uiringen en de paprika fruiten tot de uien glazig zijn en de paprika zacht.
Doe dan de champignons en de tomaten erbij en breng aan de kook.
Dan toevoegen: water + zout + peper + tijm en laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen.
Nu de visfilets en wijn erbij. Laat de vis tegen de kook aan in ± 5 à 10 minuten heel zachtjes gaar worden. Indien nodig voorzichtig roeren, de vis moet eigenlijk heel blijven.
Leg in een diep bord of soepkom een sneetje geroosterd (stok)brood, doe hierop de visfilet met wat ui en paprika en overgiet het met wat saus.
Of neem i.p.v. stokbrood gekookte rijst en doe hierop de vis en saus.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit vaak in Engeland gegeten. Volgens de Engelsen is dit een Engels recept, maar dat weet ik eigenlijk niet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Fijn dat het gesmaakt heeft, Hinke.Je hebt gelijk wat het water betreft, maar ze eten het meer als soep dan als stoofschotel, vandaar.Bedankt voor je reactie. Gr.:D
Hinke

Hinke zegt:
Ik heb dit gisteren klaar gemaakt.
Het was heerlijk.
De volgende keer doe ik er alleen wat minder water in. Maar verder smaakte het helemaal top.