Recept
« Terug naar recepten
					
						Fijne wortelcremesoep
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Fijne wortelcremesoep
Een heerlijk fijne wortelcremesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Appetito
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Fijne wortelcremesoep te bereiden
 Pel en snipper de ui en de knoflook.
Schil de wortels, spoel ze af en snij ze in grove stukken.
Verhit de olie in een grote pan.
Fruit de ui, de knoflook en de wortels kort.
Voeg 1 1/2 liter water en de groente bouillonblokjes toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het ca 20 min. zachtjes doorkoken.
Neem ca 8 el wortelstukjes uit de pan.
Pureer de soep in de pan met een pureerstaaf.
Pers de sinaasappel uit.
Snijd eventueel de achtergehouden wortelstukjes kleiner.
Roer ze samen met de slagroom door de soep.
Verhit de soep en breng hem op smaak mt zout, peper, suiker en sinaasappelsap.
Was de koriander en pluk de blaadjes van de steeltjes.
Kneus de roze peper.
Giet de soep in de kommen en garneer hem met de koriander en de roze peper.
									Schil de wortels, spoel ze af en snij ze in grove stukken.
Verhit de olie in een grote pan.
Fruit de ui, de knoflook en de wortels kort.
Voeg 1 1/2 liter water en de groente bouillonblokjes toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het ca 20 min. zachtjes doorkoken.
Neem ca 8 el wortelstukjes uit de pan.
Pureer de soep in de pan met een pureerstaaf.
Pers de sinaasappel uit.
Snijd eventueel de achtergehouden wortelstukjes kleiner.
Roer ze samen met de slagroom door de soep.
Verhit de soep en breng hem op smaak mt zout, peper, suiker en sinaasappelsap.
Was de koriander en pluk de blaadjes van de steeltjes.
Kneus de roze peper.
Giet de soep in de kommen en garneer hem met de koriander en de roze peper.
 
                    





 
					