KookJij

Fideuá

Een heerlijk fideuá recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fideuá te bereiden

Verwarm de grill voor. Breng de bouillon aan de kook, voeg saffraan, paprika en knoflook toe en laat 2 minuten meetrekken. Bak in een paellapan, een hapjespan of een grote koekenpan de garnalen en de vis goudbruin in de hete olie met 1 theelepel zeezout. Doe de tomaten en de pasta erbij, laat beide 2 minuten meebakken. Voeg de bouillon toe (laat nog een beetje over) en laat de fideuá zonder deksel op een laag vuur langzaam gaar worden. Roer niet in de pasta, het moet een egale massa worden. Voeg zo nodig extra bouillon toe en als die op is een scheutje water. Na 15 minuten is de pasta gaar en het vocht bijna verdampt. Als er dan nog te veel vocht in zit, draai dan de vlam even hoger. Giet de gesmolten boter over de schotel nog even onder de hete grill om te bruinen. Serveer met de parten citroen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marianne

Marianne zegt:
;)
sam

sam zegt:
Ik heb het gisteren gemaakt. Zaalig. Zelfs onze 2 tieners vonden het heerlijk.
Wel een kleine opmerking: op hoeveel moet de grill?
Je e schrijft bij de ingredienten zout en peper . In de bereiding heb je het dan over zeezou en wordt de peper niet meer genoemd.