Recept
« Terug naar recepten
Engelse syllabub
PT25M
Engelse syllabub
Een heerlijk engelse syllabub recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Engelse syllabub te bereiden
Borstel de citroenen goed schoon onder koud stromend water.
Rasp de schil van de citroenen en pers de citroenen uit. Laat de rasp in het citroensap 1 uurtje weken. Giet het sap door een zeef en vermeng met de suiker, sherry en cognac. Breng dit aan de kook en laat ca. 5 vijf minuten inkoken en afkoelen. Voeg hier de halfstijfgeklopte room aan toe en klop totdat deze dikker begint te worden.
Verdeel de massa over mooie glazen en laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast. De citroenrasp drogen in een koekenpan op niet te hoog vuur (de rasp mag niet verkleuren!).
Serveer de syllalub met lange vingers en bestrooi met de gedroogde citroenrasp.
Rasp de schil van de citroenen en pers de citroenen uit. Laat de rasp in het citroensap 1 uurtje weken. Giet het sap door een zeef en vermeng met de suiker, sherry en cognac. Breng dit aan de kook en laat ca. 5 vijf minuten inkoken en afkoelen. Voeg hier de halfstijfgeklopte room aan toe en klop totdat deze dikker begint te worden.
Verdeel de massa over mooie glazen en laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast. De citroenrasp drogen in een koekenpan op niet te hoog vuur (de rasp mag niet verkleuren!).
Serveer de syllalub met lange vingers en bestrooi met de gedroogde citroenrasp.