KookJij

Eenvoudige hutspot met gebakken spekjes en ui

Hutspot is er in talloze varianten en iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Deze versie is mijn favoriet. In de loop der jaren heb ik mijn hutspot veranderd en aangepast. Zo ben ik erachter gekomen dat het lekkerder is om de uien te bakken (samen met de spekjes) in plaats van mee te koken met de aardappelen en de wortelen. Ook gebruik ik voortaan (kook)room in plaats van melk. TIP: Neem geen kant en klare voorgesneden zakken uit het koelvak maar neem verse wortelen en snijd ook de uien zelf voor een lekkerder resultaat.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eenvoudige hutspot met gebakken spekjes en ui te bereiden

  1. Schil de wortelen en snij ze in plakjes, schil de aardappelen en snij ze in dobbelsteentjes, schil de uien en snij ze fijn.
  2. Kook de wortelen samen met de aardappelen gaar.
  3. Bak in een andere pan de spekjes en voeg hier de uien aan toe, laat de uien nog 5-10 minuten meestoven.
  4. Giet de aardappelen/wortelen af en stamp ze fijn, voeg de kookroom en het spek/ui mengsel toen en stamp alles goed doorelkaar.
  5. Maak op smaak met peper en zout en voeg de mosterd toe.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Heerlijk met (ambachtelijk) rookworst, gehaktbal of speklapje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst