KookJij

Echter Vuurstein

Een heerlijk echter vuurstein recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: oma
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Echter Vuurstein te bereiden

Los de bloem op in het water. Voorkom klontjes. Giet alles, behalve de anijs-olie, in een hoge pan met dikke bodem. Verhit ,al roerende, tot de suiker is opgelost. Was met een kwastje met water de suikerkristallen van de wand. Plaats een suikerthermometer in de vloeistof en laat doorkoken tot 130 graden. Dompel de bodem van de pan even in koud water om het kookproces te stoppen. Giet de suikerstroop uit op een licht geoliede marmeren plaat. Vouw met een eveneens licht-ingeoliede metalen spatel de buiten-rand naar het midden om het afkoelen gelijkmatig te laten verlopen. Zodra de massa zovewr is afgekoeld dat hij te hanteren is, trek dan, met licht ingeoliede handen, de massa uit tot een koord. Vouw steeds samen en trek weer uit. Voeg tijdens deze bewerking de anijs-olie in 2 a 3 keer toe.

Door het steeds samenvouwen en uittrekken zal de anijs olie zich gelijkmatig door de massa verspreiden. Als de massa zo ver is afgekoeld dat hij enigzins zijn vorm behoud, verdeel hem dan in vieren. Vorm van elk deel een vingerdikke rol en knip deze met een licht-ingeoliede schaar in stukjes van ong. 3 cm. Bestuif de stukjes direct met maizena en laat ze verder van elkaar afkoelen. Verwijder de overtollige maizena en verpak de vuurstein direct in vetvrij papier. In een goed-sluitende bus bewaren. Deze hoeveelheid is voldoende voor ong. 125 stuks.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst