KookJij

Echte kruidkoek met rozijnen en gember

Een heerlijk echte kruidkoek met rozijnen en gember recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 110 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Echte kruidkoek met rozijnen en gember te bereiden

Oven voorverwarmen op 175 °C. Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen. In steelpan rozijnen met sinaasappelsap en -rasp verwarmen. Iets laten afkoelen. In kom specerijen mengen. Meel, bakpoeder en suiker erdoor mengen. Ei erboven breken, stroop en melk toevoegen, met garde roeren tot glad beslag. Gember en rozijnen met sap door beslag roeren. Beslag in ingevette cakevorm schenken en koek 1 richel onder midden in oven schuiven. Koek in ca. 1 uur en 15 min. bruin en gaar bakken (satéstokje dat in koek wordt gestoken, komt er droog uit). Koek 10 min. laten afkoelen. Vorm verwijderen en koek op taartrooster verder laten afkoelen. Koek verpakken in aluminiumfolie en 1 dag laten liggen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Francis

Francis zegt:
Hartelijk dank voor het delen van dit recept!. Ik heb het al jaren geleden voor het eerst gemaakt, en sindsdien nog heel vaak. Ik geef vaak een koek weg, wordt meestal zeer gewaardeerd. De ingrediënten heb ik wel wat aangepast: appelstroop i.p.v. stroop, 3 bolletjes gember i.p.v. 6, ruwe rietsuiker i.p.v. basterd en een snuf peper extra. Ik bak de koek op 160 °C. en pak 'm eerder in.
Gabrielle

Gabrielle zegt:
Mijn man is helemaal weg van dit recept bakt de kruidkoek wekelijks..
maike

maike zegt:
geef deze koek regelmatige als cadeautje, mensen zijn er gek op, mis alleen de sinaasappel in de ingrediënten, is dat er een per koek?
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Lekker op eten
Yvonne (rozenmeisje)

Yvonne (rozenmeisje) zegt:
En wat moet er na die ene dag???:?